Prijs voor huurwoningen in Wijhe (Overijssel)

De huurprijzen van woningen in Wijhe, in de provincie Overijssel, zijn lichtjes gedaald in de voorbije maanden. We kunnen spreken over een algemene prijsdaling van de huurprijzen in deze buurt.

€ 734,5
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 12,33
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Wijhe is gedaald in de voorbije maanden. In Juli bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 13,15. In de volgende maand valt er een daling te zien in deze prijs, gaande tot € 12,14 por m². In de 2 volgende maanden (September, Oktober) is de prijs per m² gestegen, gaande van zo’n € 12,65 naar € 13,35 per m², meer bepaald met zo’n 106 %. In de 2 voorbije maanden kan men zien hoe de prijs sterk gedaald is in vergelijking met de laatste vier maanden, meer bepaald met zo’n 85 %, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden,€ 13, en die van de laatste twee maanden November en December, € 11 per m².

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Wijhe (stad) zijn gedaald in de voorbije 6 maanden. In de eerste maand, Juli,bedraagt de gemiddelde prijs € 795. In Augustus blijft die prijs hangen rond € 832. De 2 volgende maanden (September, Oktober) kenmerken zich door een daling in de gemiddelde prijs, meer specifiek een daling van 86, in vergelijking met de 2 eerste maanden. In de 2 laatste maanden is de prijs gedaald in vergelijking met alle voorgaande gemiddelden, meer exact met 91 %, dalende van € 758,5 tot € 686,5 in November en December.

Gemiddelde prijs per kamers

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs en het aantal kamers toont aan hoe de woningen met 1 kamer het goedkoopste zijn, meer bepaald zo’n 15 % goedkoper dan het gemiddelde in Wijhe van zo’n € 687. De volgende woningen in deze ranking zijn die met 3 met een gemiddelde prijs van € 1.037. De woningen met de gemiddeld hoogste prijs zijn die woningen die 2 kamers hebben, zo´n 70 % duurder dan het gemiddelde, en de hierna duurdere woningen hebben 3 kamers, met een prijs van zo´n € 1.037.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 3 kamers het goedkoopst met een prijs van zo’n € 2 / m², het gemiddelde zijnde € 10 / m² in Wijhe. De woningen met de gemiddeld duurste prijzen zijn die met 1 kamer, zo´n 10 % minder goedkoop dan het gemiddelde, gevolg door de woningen met 2 kamers, met een prijs van zo’n € 9 / m².

Prijs per type woning

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs per type toont aan hoe het type"Vrijstaande Woning" het minst goedkope is, meer bepaald zo’n 51 % minder goedkoop dan het gemiddelde in Wijhe met een prijs van € 687. Het volgende type duurdere woningen is "” met een gemiddelde prijs van € 1.186. Het duurste type woning komt overeen met "", zo’n 73 % duurder dan het gemiddelde, gevolgd door "Vrijstaande Woning", met een prijs van zo’n € 1.037.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², is het meest betaalbare type het type "Vrijstaande Woning met een gemiddelde prijs van zo’n € 2 / m². Het minst dure type woning is "Vrijstaande Woning" met een gemiddelde prijs van zo’n € 2 / m², zijnde het type woning voor een buurt met minder economische middelen.

Data grafiek
Gemiddelde prijs december
Gemiddelde prijs per m² december
Aantallen gebruikte woningen in Wijhe
Aantallen gebruikte woningen in Overijssel
€ 687
€ 10
138
17.408
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen