Prijs voor huurwoningen in Weert (Limburg)

De huurprijzen van woningen in Weert, in de provincie Limburg, zijn lichtjes gedaald in de voorbije maanden. We kunnen spreken over een algemene prijsdaling van de huurprijzen in deze buurt.

€ 961
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 9,59
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Weert is gedaald in de voorbije maanden. In Januari bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 9,02. In de volgende maand, Februari, verandert deze prijs nauwelijks, zijnde zo’n € 8,62 por m². In de 2 volgende maanden is de huurprijs per m² sterk gedaald in vergelijking met de twee eerste maanden, meer bepaald met zo’n 56. In de voorbije 2 maanden is de prijs sterk gestegen, zo’n 149 % in vergelijking met het gemiddelde van de 4 laaatste maanden. Dit wordt afgeleid uit de vergelijking tussen de gemiddelde prijs van de eerste vier maanden (€ 6,88 per m²), en die van de laatste twee maanden, Mei en Juni (€ 10,23 per m²).

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Weert (stad) zijn sterk gedaald in de voorbije 6 maanden. In de eerste maand, Januari,bedraagt de gemiddelde prijs € 940. In Februari blijft die prijs hangen rond € 982. In de 2 volgende maanden is de gemiddelde prijs aanzienlijk gedaald in vergelijking met de voorgaande maanden, meer bepaald met zo´n 49 %. De gemiddelde prijs is sterk gestegen (zo´n 135 %) in de 2 voorbije maanden, met een gemiddelde van € 717,75 in de laatste 4 maanden en € 967 in de laatste 2 maanden, ! MES1! y Juni.

Gemiddelde prijs per kamers

In de grafiek van de gemiddelde prijs op basis van het aantal kamers kan men zien hoe de woning met de laagste huurprijs diegene is met 1 kamer, meer bepaald zo’n 2 % minder duur dan het gemiddelde van de woningen in Weert, dat zo’n € 936 bedraagt. De woningen met de minst dure huurprijzen, als we kijken naar het aantal kamers zijn die met 1 kamer, zo´n 2 % goedkoper dan het gemiddelde voordien beschreven.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 1 kamer zo’n 45 % minder duur dan het gemiddelde (€ 6 / m²) in Weert. De woningen met de minst dure prijzen, als we kijken naar het aantal kamers / m² zijn die met 1 kamer, zo´n 45 % minder duur dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

Wat betreft de gemiddelde prijs op basis van het woningtype in Weert kan men vaststellen dat het type "Vrijstaande Woning" het goedkoopste is, met een gemiddelde prijs van € 936, zo’n 2 % goedkoper dan het gemiddelde. De minst dure prijs komt overeen met het type "Vrijstaande Woning", zo’n 2 % minder duur dan het gemiddelde eerder beschreven.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², is het meest betaalbare type het type "Vrijstaande Woning met een gemiddelde prijs van zo’n € 6 / m². Het minst dure type woning is "Vrijstaande Woning" met een gemiddelde prijs van zo’n € 6 / m², zijnde het type woning voor een buurt met minder economische middelen.

Data grafiek
Gemiddelde prijs juni
Gemiddelde prijs per m² juni
Aantallen gebruikte woningen in Weert
Aantallen gebruikte woningen in Limburg
€ 952
€ 10,83
370
17.570
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen