Prijs voor huurwoningen in Vriezenveen (Overijssel)

De huurprijzen van woningen in Vriezenveen, in de provincie Overijssel, zijn aanzienlijk gedaald in de voorbije maanden. We kunnen spreken worden over een sterke prijsdaling van de huurprijzen in deze buurt.

€ 1.069,33
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 5,35
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Vriezenveen is aanzienlijk gedaald in de voorbije 6 maanden. In Juli bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 11,69. In de volgende maand, Augustus, valt er een grote daling te zien in deze prijs, gaande tot € 2,83 por m². In de 2 volgende maanden is de huurprijs per m² sterk gedaald in vergelijking met de twee eerste maanden, meer bepaald met zo’n 38. In de voorbije 2 maanden is de prijs sterk gestegen, zo’n 119 % in vergelijking met het gemiddelde van de 4 laaatste maanden. Dit wordt afgeleid uit de vergelijking tussen de gemiddelde prijs van de eerste vier maanden (€ 5,02 per m²), en die van de laatste twee maanden, November en December (€ 6 per m²).

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Vriezenveen (stad) zijn aanzienlijk gestegen in de voorbije 6 maanden. In Julibedraagt de gemiddelde huurprijs€ 756. Er valt echter een grote prijsstijging te zien in maand Augustus, oplopende tot tot € 1.241. In de 2 volgende maanden (September, Oktober)is de prijs aanzienlijk gestegen, van een gemiddelde van € 998,5 in de twee eerste maanden tot € 1.215,5, meer bepaald een prijsstijging van 122 %. In de 2 laatste maanden is de prijs gedaald in vergelijking met alle voorgaande gemiddelden, meer exact met 90 %, dalende van € 1.107 tot € 994 in November en December.

Gemiddelde prijs per kamers

In de grafiek van de gemiddelde prijs op basis van het aantal kamers kan men zien hoe de woning met de hogere huurprijs diegene is met 1 kamer, meer bepaald zo’n 39 % duurder dan het gemiddelde van de woningen in Vriezenveen, dat zo’n € 1.179 bedraagt. De woningen met de duurste huurprijzen, als we kijken naar het aantal kamers zijn die met 1 kamer, zo´n 39 % duurder dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

Wat beftreft de gemiddelde prijs op basis van het type woning in Vriezenveen, is het type "" waarvan de prijs € 1.179 bedraagt, zo’n 39 % duurder dan het gemiddelde (€ 846) in die buurt.

Data grafiek
Gemiddelde prijs december
Gemiddelde prijs per m² december
Aantallen gebruikte woningen in Vriezenveen
Aantallen gebruikte woningen in Overijssel
€ 846
€ 9
324
17.408
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen