Prijs voor huurwoningen in Venray (Limburg)

De huurprijzen van woningen in Venray, in de provincie Limburg, zijn aanzienlijk gestegen in de voorbije maanden. Er valt een grote prijsstijging te zien van de huurprijzen in deze buurt.

€ 1.133,67
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 12,97
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Venray is aanzienlijk gestegen in de voorbije 6 maanden. In November bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 10,66. In de volgende maand, December, valt er een grote daling te zien in deze prijs, gaande tot € 8,72 por m². In de 2 volgende maanden (Januari, Februari) is de prijs per m² aaanzienlijk gestegen, meer bepaald met zo’n 176 %. In de voorbije 2 maanden is de prijs per m² gedaald in vergelijking met het gemiddelde vn de 4 laaatste maanden, meer bepaald met zo’n 91 %, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden,€ 13,36, en die van de laatste twee maanden Maart en April, € 12,17 per m².

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Venray (stad) zijn gestegen in de voorbije 6 maanden. In Novemberbedraagt de huurprijs€ 1.043. Deze prijs loopt op in December tot € 1.195. In de 2 volgende maanden (Januari, Februari)is de prijs gestegen van gemiddeld € 1.119 in de twee eerste maanden tot € 1.176,5. In de 2 voorbije maanden is de prijs nauwelijks veranderd in vergelijking met alle voorgaande gemiddelden, gaande van een gemiddelde van € 1.147,75 tot een gemiddelde van € 1.105,5 tussen Maart en April.

Gemiddelde prijs per kamers

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs en het aantal kamers toont aan hoe de woningen met 1 kamer het goedkoopste zijn, meer bepaald zo’n 18 % goedkoper dan het gemiddelde in Venray van zo’n € 1.123. De volgende woningen in deze ranking zijn die met 2 met een gemiddelde prijs van € 922. De woningen met de gemiddeld hoogste prijs zijn die woningen die 3 kamers hebben, zo´n 6 % duurder dan het gemiddelde, en de hierna duurdere woningen hebben 4 kamers, met een prijs van zo´n € 1.104.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 3 kamers het goedkoopst met een prijs van zo’n € 7,76 / m², het gemiddelde zijnde € 11,09 / m² in Venray. De woningen met de gemiddeld duurste prijzen zijn die met 4 kamers, zo´n 62 % minder goedkoop dan het gemiddelde, gevolg door de woningen met 2 kamers, met een prijs van zo’n € 17,68 / m².

Prijs per type woning

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs per type toont aan hoe het type"Bovenwoning" het goedkoopste is, meer bepaald zo’n 16 % goedkoper dan het gemiddelde in Venray met een prijs van € 1.123. Het volgende type minder dure woningen is "” met een gemiddelde prijs van € 952. Het minst dure type woning komt overeen met "Woning", zo’n 1 %minder duur dan het gemiddelde, gevolgd door "Appartement", met een prijs van zo’n € 998.

Als er wordt gesproken over de gemiddelde prijs per m², dan is het goedkoopste type het type "Appartement", met een gemiddelde prijs van € 4 / m², gevolgd door "Bovenwoning" aan € 9 / m². Het duurste type woning op basis van m² is "Woning" met een prijs van € 13 / m² en daarna "Bovenwoning" met een prijs van zo’n € 9 / m².

Data grafiek
Gemiddelde prijs april
Gemiddelde prijs per m² april
Aantallen gebruikte woningen in Venray
Aantallen gebruikte woningen in Limburg
€ 1.123
€ 11,09
264
25.494
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen