Prijs voor huurwoningen in Veendam (Groningen)

De huurprijzen van woningen in Veendam, in de provincie Groningen, zijn aanzienlijk gedaald in de voorbije maanden. We kunnen spreken worden over een sterke prijsdaling van de huurprijzen in deze buurt.

€ 822
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 10,26
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Veendam is aanzienlijk gedaald in de voorbije 6 maanden. In Juni bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 13,36. In de volgende maand, Juli, valt er een grote daling te zien in deze prijs, gaande tot € 9,22 por m². De 2 volgende maanden (Augustus, September) kenmerken zich door een daling van zo’n 86 in de gemiddelde huurprijs per m² in vergelijking met de 2 eerste maanden. In de voorbije 2 maanden is de prijs per m² gedaald in vergelijking met het gemiddelde vn de 4 laaatste maanden, meer bepaald met zo’n 93 %, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden,€ 10,51, en die van de laatste twee maanden Oktober en November, € 9,78 per m².

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Veendam (stad) zijn sterk gedaald in de voorbije 6 maanden. De gemiddelde prijs in de maand Junibedraagt € 1.028. In Juli kunnen we een lichte daling vaststellen tot € 976. In de 2 volgende maanden is de gemiddelde prijs aanzienlijk gedaald in vergelijking met de voorgaande maanden, meer bepaald met zo´n 81 %. In de 2 laatste maanden is de prijs aanzienlijk gedaald in vergelijking met het gemiddelde van de 4 voorgaande maanden, gaande van € 905,5 tot € 655, een daling van 72 %.

Gemiddelde prijs per kamers

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs en het aantal kamers toont aan hoe de woningen met 1 kamer het goedkoopste zijn, meer bepaald zo’n 20 % goedkoper dan het gemiddelde in Veendam van zo’n € 576. De volgende woningen in deze ranking zijn die met 2 met een gemiddelde prijs van € 635. De woningen met de gemiddeld hoogste prijs zijn die woningen die 2 kamers hebben, zo´n 10 % duurder dan het gemiddelde, en de hierna duurdere woningen hebben 1 kamer, met een prijs van zo´n € 463.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 1 kamer zo’n 90 % minder duur dan het gemiddelde (€ 1 / m²) in Veendam. De woningen met de minst dure prijzen, als we kijken naar het aantal kamers / m² zijn die met 1 kamer, zo´n 90 % minder duur dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

Wat beftreft de gemiddelde prijs op basis van het type woning in Veendam, is het type "" waarvan de prijs € 635 bedraagt, zo’n 10 % duurder dan het gemiddelde (€ 576) in die buurt.

Data grafiek
Gemiddelde prijs november
Gemiddelde prijs per m² november
Aantallen gebruikte woningen in Veendam
Aantallen gebruikte woningen in Groningen
€ 576
€ 9,58
142
10.992
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen