Prijs voor huurwoningen in Valthermond (Drenthe)

De huurprijzen van woningen in Valthermond, in de provincie Drenthe, zijn aanzienlijk gestegen in de voorbije maanden. Er valt een grote prijsstijging te zien van de huurprijzen in deze buurt.

€ 752
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 4,83
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Valthermond is aanzienlijk gestegen in de voorbije 6 maanden. In Juli bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 4. In de volgende maand (Augustus) valt er een grote stijging te zien in deze prijs, gaande tot € 7,96 por m². In de 2 volgende maanden is de huurprijs per m² sterk gedaald in vergelijking met de twee eerste maanden, meer bepaald met zo’n 33. In de voorbije 2 maanden is de prijs sterk gestegen, zo’n 163 % in vergelijking met het gemiddelde van de 4 laaatste maanden. Dit wordt afgeleid uit de vergelijking tussen de gemiddelde prijs van de eerste vier maanden (€ 3,99 per m²), en die van de laatste twee maanden, November en December (€ 6,5 per m²).

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Valthermond (stad) zijn gestegen in de voorbije 6 maanden. In Julibedraagt de huurprijs€ 715. Deze prijs loopt op in Augustus tot € 788. In de 2 volgende maanden is de gemiddelde prijs nauwelijks veranderd in vergelijking met de 2 voorgaande maanden, gaande van€ 751,5 tot € 720. De gemiddelde prijs is gestegen met zo´n 107 % in de laatste 2 maanden, berekend op basis van het gemiddelde van de 4 eerste maanden (€ 735,75)en de 2 laatste, November y December (€ 784,5).

Gemiddelde prijs per kamers

In de grafiek van de gemiddelde prijs op basis van het aantal kamers kan men zien hoe de woning met de hogere huurprijs diegene is met 1 kamer, meer bepaald zo’n 9 % duurder dan het gemiddelde van de woningen in Valthermond, dat zo’n € 896 bedraagt. De woningen met de duurste huurprijzen, als we kijken naar het aantal kamers zijn die met 1 kamer, zo´n 9 % duurder dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

Wat beftreft de gemiddelde prijs op basis van het type woning in Valthermond, is het type "" waarvan de prijs € 896 bedraagt, zo’n 9 % duurder dan het gemiddelde (€ 822) in die buurt.

Data grafiek
Gemiddelde prijs december
Gemiddelde prijs per m² december
Aantallen gebruikte woningen in Valthermond
Aantallen gebruikte woningen in Drenthe
€ 822
€ 8
16
8.014
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen