Prijs voor huurwoningen in Uithoorn (Noord Holland)

De huurprijzen van woningen in Uithoorn, in de provincie Noord Holland, zijn nauwelijks veranderd in de voorbije maanden. Er valt een stagnatie te zien in de huurprijzen in deze buurt.

€ 1.606
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 14,18
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Uithoorn is nauwelijks veranderd in de voorbije 6 maanden. In Juli bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 13,96. In de volgende maand, Augustus, valt er een stijging te zien in deze prijs, gaande tot € 15,35 por m². In de 2 volgende maanden is de huurprijs per m² nauwelijks veranderd, gaande van zo’n € 14,65 naar € 14,2 per m². In de voorbije 2 maanden is de prijs per m² gedaald in vergelijking met het gemiddelde vn de 4 laaatste maanden, meer bepaald met zo’n 95 %, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden,€ 14,43, en die van de laatste twee maanden November en December, € 13,66 per m².

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Uithoorn (stad) zijn nauwelijks veranderd in de voorbije bestudeerde maanden. In de eerste maand, Juli,bedraagt de gemiddelde prijs € 1.648. In Augustus blijft die prijs hangen rond € 1.679. In de 2 volgende maanden is de gemiddelde prijs nauwelijks veranderd in vergelijking met de 2 voorgaande maanden, gaande van€ 1.663,5 tot € 1.689,5. In de 2 laatste maanden is de prijs gedaald in vergelijking met alle voorgaande gemiddelden, meer exact met 87 %, dalende van € 1.676,5 tot € 1.465 in November en December.

Gemiddelde prijs per kamers

In de grafiek van de gemiddelde prijs op basis van het aantal kamers kan men zien hoe de woning met de hogere huurprijs diegene is met 1 kamer, meer bepaald zo’n 6 % duurder dan het gemiddelde van de woningen in Uithoorn, dat zo’n € 1.547 bedraagt. De woningen met de duurste huurprijzen, als we kijken naar het aantal kamers zijn die met 1 kamer, zo´n 6 % duurder dan het gemiddelde voordien beschreven.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 1 kamer zo’n 35 % minder duur dan het gemiddelde (€ 8 / m²) in Uithoorn. De woningen met de minst dure prijzen, als we kijken naar het aantal kamers / m² zijn die met 1 kamer, zo´n 35 % minder duur dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

Wat betreft de gemiddelde prijs op basis van het woningtype in Uithoorn kan men vaststellen dat het type "Eengezinswoning" het duurste is, met een gemiddelde prijs van € 1.547, zo’n 6 % duurder dan het gemiddelde. De duurste prijs komt overeen met het type "Eengezinswoning", zo’n 6 % duurder dan het gemiddelde eerder beschreven.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², is het meest betaalbare type het type "Eengezinswoning met een gemiddelde prijs van zo’n € 8 / m². Het minst dure type woning is "Eengezinswoning" met een gemiddelde prijs van zo’n € 8 / m², zijnde het type woning voor een buurt met minder economische middelen.

Data grafiek
Gemiddelde prijs december
Gemiddelde prijs per m² december
Aantallen gebruikte woningen in Uithoorn
Aantallen gebruikte woningen in Noord Holland
€ 1.459
€ 12,4
278
102.442
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen