Prijs voor huurwoningen in Stevensweert (Limburg)

De huurprijzen van woningen in Stevensweert, in de provincie Limburg, zijn aanzienlijk gestegen in de voorbije maanden. Er valt een grote prijsstijging te zien van de huurprijzen in deze buurt.

€ 1.664,33
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 32,97
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Stevensweert is aanzienlijk gestegen in de voorbije 6 maanden. In Juli bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 10,56. In de volgende maand, Augustus, valt er een grote daling te zien in deze prijs, gaande tot € 8 por m². In de 2 volgende maanden (September, Oktober) is de prijs per m² aaanzienlijk gestegen, meer bepaald met zo’n 545 %. In de voorbije 2 maanden is de prijs sterk gestegen, zo’n 131 % in vergelijking met het gemiddelde van de 4 laaatste maanden. Dit wordt afgeleid uit de vergelijking tussen de gemiddelde prijs van de eerste vier maanden (€ 29,91 per m²), en die van de laatste twee maanden, November en December (€ 39,1 per m²).

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Stevensweert (stad) zijn gestegen in de voorbije 6 maanden. De gemiddelde prijs in de maand Julibedraagt € 1.560. In Augustus kunnen we een lichte daling vaststellen tot € 1.352. In de 2 volgende maanden (September, Oktober)is de prijs aanzienlijk gestegen, van een gemiddelde van € 1.456 in de twee eerste maanden tot € 2.304,5, meer bepaald een prijsstijging van 158 %. In de 2 laatste maanden is de prijs aanzienlijk gedaald in vergelijking met het gemiddelde van de 4 voorgaande maanden, gaande van € 1.880,25 tot € 1.232,5, een daling van 66 %.

Gemiddelde prijs per kamers

In de grafiek van de gemiddelde prijs op basis van het aantal kamers kan men zien hoe de woning met de laagste huurprijs diegene is met 1 kamer, meer bepaald zo’n 19 % minder duur dan het gemiddelde van de woningen in Stevensweert, dat zo’n € 752 bedraagt. De woningen met de minst dure huurprijzen, als we kijken naar het aantal kamers zijn die met 1 kamer, zo´n 19 % goedkoper dan het gemiddelde voordien beschreven.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 1 kamer zo’n 840 % duurder dan het gemiddelde (€ 77 / m²) in Stevensweert. De woningen met de duurste prijzen, als we kijken naar het aantal kamers / m² zijn die met 1 kamer, zo´n 840 % duurder dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

Wat betreft de gemiddelde prijs op basis van het woningtype in Stevensweert kan men vaststellen dat het type "Eengezinswoning" het goedkoopste is, met een gemiddelde prijs van € 752, zo’n 19 % goedkoper dan het gemiddelde. De minst dure prijs komt overeen met het type "Eengezinswoning", zo’n 19 % minder duur dan het gemiddelde eerder beschreven.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², is het minst betaalbare type het type "Eengezinswoning met een gemiddelde prijs van zo’n € 77 / m². Het duurdere type woning is "Eengezinswoning" met een gemiddelde prijs van zo’n € 77 / m², zijnde het type woning voor een buurt met meer economische middelen.

Data grafiek
Gemiddelde prijs december
Gemiddelde prijs per m² december
Aantallen gebruikte woningen in Stevensweert
Aantallen gebruikte woningen in Limburg
€ 925
€ 8,19
48
33.910
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen