Prijs voor huurwoningen in Stevensweert (Limburg)

De huurprijzen van woningen in Stevensweert, in de provincie Limburg, zijn aanzienlijk gedaald in de voorbije maanden. We kunnen spreken worden over een sterke prijsdaling van de huurprijzen in deze buurt.

€ 1.737,33
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 33,68
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Stevensweert is aanzienlijk gedaald in de voorbije 6 maanden. In April bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 94. In de volgende maand, Mei, valt er een grote daling te zien in deze prijs, gaande tot € 71 por m². In de 2 volgende maanden is de huurprijs per m² sterk gedaald in vergelijking met de twee eerste maanden, meer bepaald met zo’n 13. In de 2 voorbije maanden kan men zien hoe de prijs sterk gedaald is in vergelijking met de laatste vier maanden, meer bepaald met zo’n 17 %, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden,€ 46,49, en die van de laatste twee maanden Augustus en September, € 8,05 per m².

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Stevensweert (stad) zijn sterk gedaald in de voorbije 6 maanden. De gemiddelde prijs in de maand Aprilbedraagt € 3.013.In de volgende maand, Mei,is er en grote daling te zien tot € 1.542. In de 2 volgende maanden is de gemiddelde prijs aanzienlijk gedaald in vergelijking met de voorgaande maanden, meer bepaald met zo´n 64 %. In de 2 laatste maanden is de prijs aanzienlijk gedaald in vergelijking met het gemiddelde van de 4 voorgaande maanden, gaande van € 1.868 tot € 1.476, een daling van 79 %.

Gemiddelde prijs per kamers

In de grafiek van de gemiddelde prijs op basis van het aantal kamers kan men zien hoe de woning met de laagste huurprijs diegene is met 1 kamer, meer bepaald zo’n 53 % minder duur dan het gemiddelde van de woningen in Stevensweert, dat zo’n € 755 bedraagt. De woningen met de minst dure huurprijzen, als we kijken naar het aantal kamers zijn die met 1 kamer, zo´n 53 % goedkoper dan het gemiddelde voordien beschreven.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 1 kamer zo’n 889 % duurder dan het gemiddelde (€ 80 / m²) in Stevensweert. De woningen met de duurste prijzen, als we kijken naar het aantal kamers / m² zijn die met 1 kamer, zo´n 889 % duurder dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

Wat betreft de gemiddelde prijs op basis van het woningtype in Stevensweert kan men vaststellen dat het type "Eengezinswoning" het goedkoopste is, met een gemiddelde prijs van € 755, zo’n 53 % goedkoper dan het gemiddelde. De minst dure prijs komt overeen met het type "Eengezinswoning", zo’n 53 % minder duur dan het gemiddelde eerder beschreven.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², is het minst betaalbare type het type "Eengezinswoning met een gemiddelde prijs van zo’n € 80 / m². Het duurdere type woning is "Eengezinswoning" met een gemiddelde prijs van zo’n € 80 / m², zijnde het type woning voor een buurt met meer economische middelen.

Data grafiek
Gemiddelde prijs september
Gemiddelde prijs per m² september
Aantallen gebruikte woningen in Stevensweert
Aantallen gebruikte woningen in Limburg
€ 1.600
€ 8,09
60
42.476
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen