Prijs voor huurwoningen in Steenwijk (Overijssel)

De huurprijzen van woningen in Steenwijk, in de provincie Overijssel, zijn nauwelijks veranderd in de voorbije maanden. Er valt een stagnatie te zien in de huurprijzen in deze buurt.

€ 947,67
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 13,23
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Steenwijk is nauwelijks veranderd in de voorbije 6 maanden. In Juni bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 13,02. In de volgende maand (Juli) valt er een grote stijging te zien in deze prijs, gaande tot € 22,58 por m². In de 2 volgende maanden is de huurprijs per m² sterk gedaald in vergelijking met de twee eerste maanden, meer bepaald met zo’n 69. In de 2 voorbije maanden kan men zien hoe de prijs sterk gedaald is in vergelijking met de laatste vier maanden, meer bepaald met zo’n 64 %, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden,€ 15,04, en die van de laatste twee maanden Oktober en November, € 9,6 per m².

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Steenwijk (stad) zijn aanzienlijk gestegen in de voorbije 6 maanden. In Junibedraagt de gemiddelde huurprijs€ 778. Er valt echter een grote prijsstijging te zien in maand Juli, oplopende tot tot € 2.151. In de 2 volgende maanden is de gemiddelde prijs aanzienlijk gedaald in vergelijking met de voorgaande maanden, meer bepaald met zo´n 48 %. In de 2 laatste maanden is de prijs aanzienlijk gedaald in vergelijking met het gemiddelde van de 4 voorgaande maanden, gaande van € 1.080,75 tot € 681,5, een daling van 63 %.

Gemiddelde prijs per kamers

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs en het aantal kamers toont aan hoe de woningen met 2 kamers het goedkoopste zijn, meer bepaald zo’n 26 % goedkoper dan het gemiddelde in Steenwijk van zo’n € 712. De volgende woningen in deze ranking zijn die met 1 met een gemiddelde prijs van € 672. De woningen met de gemiddeld hoogste prijs zijn die woningen die 4 kamers hebben, zo´n 50 % duurder dan het gemiddelde, en de hierna duurdere woningen hebben 3 kamers, met een prijs van zo´n € 705.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 3 kamers het goedkoopst met een prijs van zo’n € 4 / m², het gemiddelde zijnde € 11,08 / m² in Steenwijk. De woningen met de gemiddeld duurste prijzen zijn die met 1 kamer, zo´n 44 % minder goedkoop dan het gemiddelde, gevolg door de woningen met 2 kamers, met een prijs van zo’n € 15 / m².

Prijs per type woning

Wat beftreft de gemiddelde prijs op basis van het type woning in Steenwijk, is het type "" waarvan de prijs € 617 bedraagt, zo’n 13 % minder duur dan het gemiddelde (€ 712) in die buurt.

Data grafiek
Gemiddelde prijs november
Gemiddelde prijs per m² november
Aantallen gebruikte woningen in Steenwijk
Aantallen gebruikte woningen in Overijssel
€ 712
€ 11,08
96
19.762
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen