Prijs voor huurwoningen in Steenwijk (Overijssel)

De huurprijzen van woningen in Steenwijk, in de provincie Overijssel, zijn aanzienlijk gestegen in de voorbije maanden. Er valt een grote prijsstijging te zien van de huurprijzen in deze buurt.

€ 731,67
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 11,85
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Steenwijk is aanzienlijk gestegen in de voorbije 6 maanden. In Januari bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 10,42. In de volgende maand (Februari) valt er een grote stijging te zien in deze prijs, gaande tot € 15,73 por m². De 2 volgende maanden (Maart, April) kenmerken zich door een daling van zo’n 94 in de gemiddelde huurprijs per m² in vergelijking met de 2 eerste maanden. In de 2 voorbije maanden kan men zien hoe de prijs sterk gedaald is in vergelijking met de laatste vier maanden, meer bepaald met zo’n 80 %, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden,€ 12,71, en die van de laatste twee maanden Mei en Juni, € 10,15 per m².

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Steenwijk (stad) zijn nauwelijks veranderd in de voorbije bestudeerde maanden. In de eerste maand, Januari,bedraagt de gemiddelde prijs € 745. In Februari blijft die prijs hangen rond € 724. In de 2 volgende maanden is de gemiddelde prijs nauwelijks veranderd in vergelijking met de 2 voorgaande maanden, gaande van€ 734,5 tot € 733. In de 2 voorbije maanden is de prijs nauwelijks veranderd in vergelijking met alle voorgaande gemiddelden, gaande van een gemiddelde van € 733,75 tot een gemiddelde van € 727,5 tussen Mei en Juni.

Gemiddelde prijs per kamers

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs en het aantal kamers toont aan hoe de woningen met 2 kamers het goedkoopste zijn, meer bepaald zo’n 28 % goedkoper dan het gemiddelde in Steenwijk van zo’n € 723. De volgende woningen in deze ranking zijn die met 1 met een gemiddelde prijs van € 665. De woningen met de gemiddeld hoogste prijs zijn die woningen die 4 kamers hebben, zo´n 46 % duurder dan het gemiddelde, en de hierna duurdere woningen hebben 3 kamers, met een prijs van zo´n € 698.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 2 kamers het goedkoopst met een prijs van zo’n € 8 / m², het gemiddelde zijnde € 10,59 / m² in Steenwijk. De woningen met de minst dure prijzen zijn die met 1 kamer, zo´n 15 % goedkoper dan het gemiddelde, gevolg door de woningen met 2 kamers, met een prijs van zo’n € 8 / m².

Prijs per type woning

Wat beftreft de gemiddelde prijs op basis van het type woning in Steenwijk, is het type "" waarvan de prijs € 610 bedraagt, zo’n 16 % minder duur dan het gemiddelde (€ 723) in die buurt.

Data grafiek
Gemiddelde prijs juni
Gemiddelde prijs per m² juni
Aantallen gebruikte woningen in Steenwijk
Aantallen gebruikte woningen in Overijssel
€ 723
€ 10,59
110
15.430
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen
Gerelateerde zoekopdrachten in Overijssel