Prijs voor huurwoningen in Smilde (Drenthe)

De huurprijzen van woningen in Smilde, in de provincie Drenthe, zijn lichtjes gedaald in de voorbije maanden. We kunnen spreken over een algemene prijsdaling van de huurprijzen in deze buurt.

€ 581,6
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 5,36
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Smilde is gedaald in de voorbije maanden. In Juli bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 5. In de volgende maand (Augustus) valt er een grote stijging te zien in deze prijs, gaande tot € 9,79 por m². In de 2 volgende maanden is de huurprijs per m² sterk gedaald in vergelijking met de twee eerste maanden, meer bepaald met zo’n 20. In de 2 voorbije maanden is de prijs nauwelijks veranderd in vergelijking met de laatste vier maanden, gaande van een gemiddelde van € 4,45 naar een gemiddelde in November en December van € 4,5 per m².

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Smilde (stad) zijn gedaald in de voorbije 6 maanden. In Julibedraagt de gemiddelde huurprijs€ 527. Er valt echter een grote prijsstijging te zien in maand Augustus, oplopende tot tot € 651. In de 2 volgende maanden is de gemiddelde prijs aanzienlijk gedaald in vergelijking met de voorgaande maanden, meer bepaald met zo´n 39 %. De gemiddelde prijs is sterk gestegen (zo´n 156 %) in de 2 voorbije maanden, met een gemiddelde van € 408,5 in de laatste 4 maanden en € 637 in de laatste 2 maanden, ! MES1! y December.

Gemiddelde prijs per kamers

In de grafiek van de gemiddelde prijs op basis van het aantal kamers kan men zien hoe de woning met de hogere huurprijs diegene is met 1 kamer, meer bepaald zo’n 12 % duurder dan het gemiddelde van de woningen in Smilde, dat zo’n € 509 bedraagt. De woningen met de duurste huurprijzen, als we kijken naar het aantal kamers zijn die met 1 kamer, zo´n 12 % duurder dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

Wat beftreft de gemiddelde prijs op basis van het type woning in Smilde, is het type "" waarvan de prijs € 509 bedraagt, zo’n 12 % duurder dan het gemiddelde (€ 456) in die buurt.

Data grafiek
Gemiddelde prijs december
Gemiddelde prijs per m² december
Aantallen gebruikte woningen in Smilde
Aantallen gebruikte woningen in Drenthe
€ 456
€ 3
14
8.014
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen
Gerelateerde zoekopdrachten in Smilde