Prijs voor huurwoningen in Schalkhaar (Overijssel)

De huurprijzen van woningen in Schalkhaar, in de provincie Overijssel, zijn lichtjes gedaald in de voorbije maanden. We kunnen spreken over een algemene prijsdaling van de huurprijzen in deze buurt.

€ 870,33
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 12,42
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Schalkhaar is gedaald in de voorbije maanden. In Maart bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 13,27. In de volgende maand, April, verandert deze prijs nauwelijks, zijnde zo’n € 13 por m². In de 2 volgende maanden (Mei, Juni) is de prijs per m² gestegen, gaande van zo’n € 13,14 naar € 14,12 per m², meer bepaald met zo’n 108 %. In de 2 voorbije maanden kan men zien hoe de prijs sterk gedaald is in vergelijking met de laatste vier maanden, meer bepaald met zo’n 73 %, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden,€ 13,63, en die van de laatste twee maanden Juli en Augustus, € 10 per m².

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Schalkhaar (stad) zijn gestegen in de voorbije 6 maanden. In Maartbedraagt de huurprijs€ 822. Deze prijs loopt op in April tot € 936. De 2 volgende maanden (Mei, Juni) kenmerken zich door een daling in de gemiddelde prijs, meer specifiek een daling van 94, in vergelijking met de 2 eerste maanden. De gemiddelde prijs is gestegen met zo´n 106 % in de laatste 2 maanden, berekend op basis van het gemiddelde van de 4 eerste maanden (€ 852,75)en de 2 laatste, Juli y Augustus (€ 905,5).

Gemiddelde prijs per kamers

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs en het aantal kamers toont aan hoe de woningen met 1 kamer het goedkoopste zijn, meer bepaald zo’n 73 % goedkoper dan het gemiddelde in Schalkhaar van zo’n € 821. De volgende woningen in deze ranking zijn die met 2 met een gemiddelde prijs van € 1.290. De woningen met de gemiddeld hoogste prijs zijn die woningen die 2 kamers hebben, zo´n 57 % duurder dan het gemiddelde, en de hierna duurdere woningen hebben 1 kamer, met een prijs van zo´n € 219.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 1 kamer zo’n 15 % minder duur dan het gemiddelde (€ 11 / m²) in Schalkhaar. De woningen met de minst dure prijzen, als we kijken naar het aantal kamers / m² zijn die met 1 kamer, zo´n 15 % minder duur dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

Wat beftreft de gemiddelde prijs op basis van het type woning in Schalkhaar, is het type "" waarvan de prijs € 1.290 bedraagt, zo’n 57 % duurder dan het gemiddelde (€ 821) in die buurt.

Data grafiek
Gemiddelde prijs augustus
Gemiddelde prijs per m² augustus
Aantallen gebruikte woningen in Schalkhaar
Aantallen gebruikte woningen in Overijssel
€ 821
€ 13
36
13.576
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen