Prijs voor huurwoningen in Santpoort-noord (Noord Holland)

De huurprijzen van woningen in Santpoort-noord, in de provincie Noord Holland, zijn lichtjes gestegen in de voorbije maanden. Er valt een algemene prijsstijging te zien van de huurprijzen in deze buurt.

€ 1.253,83
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 20,33
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Santpoort-noord is gestegen in de voorbije 6 maanden. In April bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 18,72. In de volgende maand (Mei) valt er een grote stijging te zien in deze prijs, gaande tot € 25,13 por m². In de 2 volgende maanden is de huurprijs per m² nauwelijks veranderd, gaande van zo’n € 21,92 naar € 22,2 per m². In de 2 voorbije maanden kan men zien hoe de prijs sterk gedaald is in vergelijking met de laatste vier maanden, meer bepaald met zo’n 76 %, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden,€ 22,06, en die van de laatste twee maanden Augustus en September, € 16,88 per m².

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Santpoort-noord (stad) zijn nauwelijks veranderd in de voorbije bestudeerde maanden. De gemiddelde prijs in de maand Aprilbedraagt € 1.288. In Mei kunnen we een lichte daling vaststellen tot € 1.141. In de 2 volgende maanden (Juni, Juli)is de prijs gestegen van gemiddeld € 1.214,5 in de twee eerste maanden tot € 1.321. In de 2 voorbije maanden is de prijs nauwelijks veranderd in vergelijking met alle voorgaande gemiddelden, gaande van een gemiddelde van € 1.267,75 tot een gemiddelde van € 1.226 tussen Augustus en September.

Gemiddelde prijs per kamers

In de grafiek van de gemiddelde prijs op basis van het aantal kamers kan men zien hoe de woning met de laagste huurprijs diegene is met 1 kamer, meer bepaald zo’n 19 % minder duur dan het gemiddelde van de woningen in Santpoort-noord, dat zo’n € 1.062 bedraagt. De woningen met de minst dure huurprijzen, als we kijken naar het aantal kamers zijn die met 1 kamer, zo´n 19 % goedkoper dan het gemiddelde voordien beschreven.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 1 kamer zo’n 93 % minder duur dan het gemiddelde (€ 1 / m²) in Santpoort-noord. De woningen met de minst dure prijzen, als we kijken naar het aantal kamers / m² zijn die met 1 kamer, zo´n 93 % minder duur dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs per type toont aan hoe het type"Vrijstaande Woning" het goedkoopste is, meer bepaald zo’n 19 % goedkoper dan het gemiddelde in Santpoort-noord met een prijs van € 1.310. Het volgende type minder dure woningen is "” met een gemiddelde prijs van € 1.327. Het duurste type woning komt overeen met "", zo’n 1 % duurder dan het gemiddelde, gevolgd door "Vrijstaande Woning", met een prijs van zo’n € 1.062.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², is het meest betaalbare type het type "Vrijstaande Woning met een gemiddelde prijs van zo’n € 1 / m². Het minst dure type woning is "Vrijstaande Woning" met een gemiddelde prijs van zo’n € 1 / m², zijnde het type woning voor een buurt met minder economische middelen.

Data grafiek
Gemiddelde prijs september
Gemiddelde prijs per m² september
Aantallen gebruikte woningen in Santpoort-noord
Aantallen gebruikte woningen in Noord Holland
€ 1.310
€ 14
130
160.094
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen