Prijs voor huurwoningen in Roermond (Limburg)

De huurprijzen van woningen in Roermond, in de provincie Limburg, zijn lichtjes gedaald in de voorbije maanden. We kunnen spreken over een algemene prijsdaling van de huurprijzen in deze buurt.

€ 773,33
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 10,37
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Roermond is gedaald in de voorbije maanden. In Mei bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 11,83. In de volgende maand, Juni, verandert deze prijs nauwelijks, zijnde zo’n € 12,17 por m². In de 2 volgende maanden is de huurprijs per m² sterk gedaald in vergelijking met de twee eerste maanden, meer bepaald met zo’n 83. In de 2 voorbije maanden kan men zien hoe de prijs sterk gedaald is in vergelijking met de laatste vier maanden, meer bepaald met zo’n 84 %, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden,€ 10,95, en die van de laatste twee maanden September en Oktober, € 9,19 per m².

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Roermond (stad) zijn gedaald in de voorbije 6 maanden. De gemiddelde prijs in de maand Meibedraagt € 852. In Juni kunnen we een lichte daling vaststellen tot € 788. De 2 volgende maanden (Juli, Augustus) kenmerken zich door een daling in de gemiddelde prijs, meer specifiek een daling van 88, in vergelijking met de 2 eerste maanden. In de 2 voorbije maanden is de prijs nauwelijks veranderd in vergelijking met alle voorgaande gemiddelden, gaande van een gemiddelde van € 770,5 tot een gemiddelde van € 779 tussen September en Oktober.

Gemiddelde prijs per kamers

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs en het aantal kamers toont aan hoe de woningen met 1 kamer het goedkoopste zijn, meer bepaald zo’n 17 % goedkoper dan het gemiddelde in Roermond van zo’n € 783. De volgende woningen in deze ranking zijn die met 2 met een gemiddelde prijs van € 832. De woningen met de gemiddeld hoogste prijs zijn die woningen die 4 kamers hebben, zo´n 33 % duurder dan het gemiddelde, en de hierna duurdere woningen hebben 3 kamers, met een prijs van zo´n € 894.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 3 kamers het minst goedkoop met een prijs van zo’n € 10,14 / m², het gemiddelde zijnde € 9,4 / m² in Roermond. De woningen met de gemiddeld duurste prijzen zijn die met 1 kamer, zo´n 58 % minder goedkoop dan het gemiddelde, gevolg door de woningen met 2 kamers, met een prijs van zo’n € 14,6 / m².

Prijs per type woning

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs per type toont aan hoe het type"Studio" het goedkoopste is, meer bepaald zo’n 14 % goedkoper dan het gemiddelde in Roermond met een prijs van € 783. Het volgende type minder dure woningen is "Hoekwoning” met een gemiddelde prijs van € 766. Het duurste type woning komt overeen met "Woning", zo’n 17 % duurder dan het gemiddelde, gevolgd door "Appartement", met een prijs van zo’n € 897.

Als er wordt gesproken over de gemiddelde prijs per m², dan is het goedkoopste type het type "Hoekwoning", met een gemiddelde prijs van € 7 / m², gevolgd door "Eengezinswoning" aan € 8,24 / m². Het duurste type woning op basis van m² is "Studio" met een prijs van € 18,85 / m² en daarna "Bovenwoning" met een prijs van zo’n € 13,39 / m².

Data grafiek
Gemiddelde prijs oktober
Gemiddelde prijs per m² oktober
Aantallen gebruikte woningen in Roermond
Aantallen gebruikte woningen in Limburg
€ 783
€ 9,4
2.628
41.236
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen