Prijs voor huurwoningen in Roermond (Limburg)

De huurprijzen van woningen in Roermond, in de provincie Limburg, zijn aanzienlijk gedaald in de voorbije maanden. We kunnen spreken worden over een sterke prijsdaling van de huurprijzen in deze buurt.

€ 789,83
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 9,89
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Roermond is aanzienlijk gedaald in de voorbije 6 maanden. In Augustus bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 11,39. In de volgende maand valt er een daling te zien in deze prijs, gaande tot € 9,82 por m². De 2 volgende maanden (Oktober, November) kenmerken zich door een daling van zo’n 92 in de gemiddelde huurprijs per m² in vergelijking met de 2 eerste maanden. In de voorbije 2 maanden is de prijs per m² gedaald in vergelijking met het gemiddelde vn de 4 laaatste maanden, meer bepaald met zo’n 91 %, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden,€ 10,18, en die van de laatste twee maanden December en Januari, € 9,31 per m².

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Roermond (stad) zijn gestegen in de voorbije 6 maanden. In Augustusbedraagt de huurprijs€ 712. Deze prijs loopt op in September tot € 788. In de 2 volgende maanden (Oktober, November)is de prijs gestegen van gemiddeld € 750 in de twee eerste maanden tot € 816. In de 2 voorbije maanden is de prijs nauwelijks veranderd in vergelijking met alle voorgaande gemiddelden, gaande van een gemiddelde van € 783 tot een gemiddelde van € 803,5 tussen December en Januari.

Gemiddelde prijs per kamers

In de grafiek van de gemiddelde prijs op basis van het aantal kamers kan men zien hoe de woning met de laagste huurprijs diegene is met 1 kamer, meer bepaald zo’n 0 % minder duur dan het gemiddelde van de woningen in Roermond, dat zo’n € 754 bedraagt. De woningen met de minst dure huurprijzen, als we kijken naar het aantal kamers zijn die met 1 kamer, zo´n 0 % goedkoper dan het gemiddelde voordien beschreven.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 1 kamer zo’n 0 % minder duur dan het gemiddelde (€ 9,67 / m²) in Roermond. De woningen met de minst dure prijzen, als we kijken naar het aantal kamers / m² zijn die met 1 kamer, zo´n 0 % minder duur dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

Wat betreft de gemiddelde prijs op basis van het woningtype in Roermond kan men vaststellen dat het type "Eengezinswoning" het goedkoopste is, met een gemiddelde prijs van € 754, zo’n 0 % goedkoper dan het gemiddelde. De minst dure prijs komt overeen met het type "Eengezinswoning", zo’n 0 % minder duur dan het gemiddelde eerder beschreven.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², is het meest betaalbare type het type "Eengezinswoning met een gemiddelde prijs van zo’n € 9,67 / m². Het minst dure type woning is "Eengezinswoning" met een gemiddelde prijs van zo’n € 9,67 / m², zijnde het type woning voor een buurt met minder economische middelen.

Data grafiek
Gemiddelde prijs januari
Gemiddelde prijs per m² januari
Aantallen gebruikte woningen in Roermond
Aantallen gebruikte woningen in Limburg
€ 754
€ 9,67
1.388
20.216
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen