Prijs voor huurwoningen in Nieuw-vennep (Noord Holland)

De huurprijzen van woningen in Nieuw-vennep, in de provincie Noord Holland, zijn lichtjes gedaald in de voorbije maanden. We kunnen spreken over een algemene prijsdaling van de huurprijzen in deze buurt.

€ 1.948,5
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 13,8
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Nieuw-vennep is gedaald in de voorbije maanden. In November bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 15,22. In de volgende maand valt er een daling te zien in deze prijs, gaande tot € 13,52 por m². In de 2 volgende maanden (Januari, Februari) is de prijs per m² gestegen, gaande van zo’n € 14,37 naar € 15,86 per m², meer bepaald met zo’n 110 %. In de 2 voorbije maanden kan men zien hoe de prijs sterk gedaald is in vergelijking met de laatste vier maanden, meer bepaald met zo’n 74 %, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden,€ 15,11, en die van de laatste twee maanden Maart en April, € 11,19 per m².

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Nieuw-vennep (stad) zijn gedaald in de voorbije 6 maanden. In de eerste maand, November,bedraagt de gemiddelde prijs € 2.090. In December blijft die prijs hangen rond € 2.135. De 2 volgende maanden (Januari, Februari) kenmerken zich door een daling in de gemiddelde prijs, meer specifiek een daling van 95, in vergelijking met de 2 eerste maanden. In de 2 laatste maanden is de prijs aanzienlijk gedaald in vergelijking met het gemiddelde van de 4 voorgaande maanden, gaande van € 2.055,5 tot € 1.734,5, een daling van 84 %.

Gemiddelde prijs per kamers

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs en het aantal kamers toont aan hoe de woningen met 1 kamer het goedkoopste zijn, meer bepaald zo’n 13 % goedkoper dan het gemiddelde in Nieuw-vennep van zo’n € 1.381. De volgende woningen in deze ranking zijn die met 2 met een gemiddelde prijs van € 1.251. De woningen met de gemiddeld hoogste prijs zijn die woningen die 4 kamers hebben, zo´n 40 % duurder dan het gemiddelde, en de hierna duurdere woningen hebben 3 kamers, met een prijs van zo´n € 1.273.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 3 kamers het goedkoopst met een prijs van zo’n € 6 / m², het gemiddelde zijnde € 8,61 / m² in Nieuw-vennep. De woningen met de gemiddeld duurste prijzen zijn die met 1 kamer, zo´n 97 % minder goedkoop dan het gemiddelde, gevolg door de woningen met 2 kamers, met een prijs van zo’n € 12 / m².

Prijs per type woning

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs per type toont aan hoe het type"" het goedkoopste is, meer bepaald zo’n 12 % goedkoper dan het gemiddelde in Nieuw-vennep met een prijs van € 1.381. Het volgende type minder dure woningen is "Appartement” met een gemiddelde prijs van € 1.242. Het duurste type woning komt overeen met "Woning", zo’n 34 % duurder dan het gemiddelde, gevolgd door "Appartement", met een prijs van zo’n € 1.242.

Als er wordt gesproken over de gemiddelde prijs per m², dan is het goedkoopste type het type "Woning", met een gemiddelde prijs van € 1 / m², gevolgd door "Appartement" aan € 10 / m². Het duurste type woning op basis van m² is "Appartement" met een prijs van € 10 / m² en daarna "Woning" met een prijs van zo’n € 1 / m².

Data grafiek
Gemiddelde prijs april
Gemiddelde prijs per m² april
Aantallen gebruikte woningen in Nieuw-vennep
Aantallen gebruikte woningen in Noord Holland
€ 1.381
€ 8,61
218
105.534
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen