Prijs voor huurwoningen in Moordrecht (Zuid Holland)

De huurprijzen van woningen in Moordrecht, in de provincie Zuid Holland, zijn aanzienlijk gestegen in de voorbije maanden. Er valt een grote prijsstijging te zien van de huurprijzen in deze buurt.

€ 1.145
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 22,81
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Moordrecht is aanzienlijk gestegen in de voorbije 6 maanden. In Maart bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n . In de volgende maand (April) valt er een grote stijging te zien in deze prijs, gaande tot € 12,33 por m². In de 2 volgende maanden (Mei, Juni) is de prijs per m² aaanzienlijk gestegen, meer bepaald met zo’n 646 %. In de 2 voorbije maanden kan men zien hoe de prijs sterk gedaald is in vergelijking met de laatste vier maanden, meer bepaald met zo’n 48 %, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden,€ 23, en die van de laatste twee maanden Juli en Augustus, € 11,03 per m².

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Moordrecht (stad) zijn aanzienlijk gestegen in de voorbije 6 maanden. In Maartbedraagt de gemiddelde huurprijs. Er valt echter een grote prijsstijging te zien in maand April, oplopende tot tot € 475. In de 2 volgende maanden (Mei, Juni)is de prijs aanzienlijk gestegen, van een gemiddelde van € 237,5 in de twee eerste maanden tot € 1.787, meer bepaald een prijsstijging van 752 %. In de 2 laatste maanden is de prijs aanzienlijk gedaald in vergelijking met het gemiddelde van de 4 voorgaande maanden, gaande van € 1.012,25 tot € 838, een daling van 83 %.

Gemiddelde prijs per kamers

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs en het aantal kamers toont aan hoe de woningen met 1 kamer het goedkoopste zijn, meer bepaald zo’n 65 % goedkoper dan het gemiddelde in Moordrecht van zo’n € 824. De volgende woningen in deze ranking zijn die met 2 met een gemiddelde prijs van € 760. De woningen met de gemiddeld laagste prijs zijn die woningen die 2 kamers hebben, zo´n 8 % minder duur dan het gemiddelde, en de hierna minder dure woningen hebben 1 kamer, met een prijs van zo´n € 292.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 2 kamers het goedkoopst met een prijs van zo’n € 5 / m², het gemiddelde zijnde € 9 / m² in Moordrecht. De woningen met de gemiddeld duurste prijzen zijn die met 1 kamer, zo´n 33 % minder goedkoop dan het gemiddelde, gevolg door de woningen met 2 kamers, met een prijs van zo’n € 5 / m².

Prijs per type woning

Wat betreft de gemiddelde prijs op basis van het woningtype in Moordrecht kan men vaststellen dat het type "Vrijstaande Woning" het goedkoopste is, met een gemiddelde prijs van € 760, zo’n 8 % goedkoper dan het gemiddelde. De minst dure prijs komt overeen met het type "Vrijstaande Woning", zo’n 8 % minder duur dan het gemiddelde eerder beschreven.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², is het meest betaalbare type het type "Vrijstaande Woning met een gemiddelde prijs van zo’n € 5 / m². Het minst dure type woning is "Vrijstaande Woning" met een gemiddelde prijs van zo’n € 5 / m², zijnde het type woning voor een buurt met minder economische middelen.

Data grafiek
Gemiddelde prijs augustus
Gemiddelde prijs per m² augustus
Aantallen gebruikte woningen in Moordrecht
Aantallen gebruikte woningen in Zuid Holland
€ 824
€ 9
60
78.224
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen