Prijs voor huurwoningen in Medemblik (Noord Holland)

De huurprijzen van woningen in Medemblik, in de provincie Noord Holland, zijn aanzienlijk gedaald in de voorbije maanden. We kunnen spreken worden over een sterke prijsdaling van de huurprijzen in deze buurt.

€ 1.211,8
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 12,36
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Medemblik is aanzienlijk gedaald in de voorbije 6 maanden. In December bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 12,01. In de volgende maand, Januari, valt er een grote daling te zien in deze prijs, gaande tot € 9,89 por m². In de 2 volgende maanden is de huurprijs per m² sterk gedaald in vergelijking met de twee eerste maanden, meer bepaald met zo’n 82. In de voorbije 2 maanden is de prijs per m² gestegen met zo’n 110 % in vergelijking met het gemiddelde van de 4 laaatste maanden, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden (€ 9,97 per m²), en die van de laatste twee maanden, April en Mei (€ 10,95 per m²).

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Medemblik (stad) zijn gestegen in de voorbije 6 maanden. In Decemberbedraagt de huurprijs€ 965. Deze prijs loopt op in Januari tot € 1.088. In de 2 volgende maanden is de gemiddelde prijs nauwelijks veranderd in vergelijking met de 2 voorgaande maanden, gaande van€ 1.026,5 tot € 998,5. In de 2 voorbije maanden is de prijs nauwelijks veranderd in vergelijking met alle voorgaande gemiddelden, gaande van een gemiddelde van € 1.012,5 tot een gemiddelde van € 1.004,5 tussen April en Mei.

Gemiddelde prijs per kamers

In de grafiek van de gemiddelde prijs op basis van het aantal kamers kan men zien hoe de woning met de laagste huurprijs diegene is met 1 kamer, meer bepaald zo’n 19 % minder duur dan het gemiddelde van de woningen in Medemblik, dat zo’n € 1.082 bedraagt. De woningen met de minst dure huurprijzen, als we kijken naar het aantal kamers zijn die met 1 kamer, zo´n 19 % goedkoper dan het gemiddelde voordien beschreven.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 1 kamer zo’n 29 % minder duur dan het gemiddelde (€ 7 / m²) in Medemblik. De woningen met de minst dure prijzen, als we kijken naar het aantal kamers / m² zijn die met 1 kamer, zo´n 29 % minder duur dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs per type toont aan hoe het type"Vrijstaande Woning" het goedkoopste is, meer bepaald zo’n 19 % goedkoper dan het gemiddelde in Medemblik met een prijs van € 1.336. Het volgende type minder dure woningen is "Recreatiewoning” met een gemiddelde prijs van € 1.109. Het duurste type woning komt overeen met "2 onder 1 kap", zo’n 23 % duurder dan het gemiddelde, gevolgd door "Recreatiewoning", met een prijs van zo’n € 1.109.

Als er wordt gesproken over de gemiddelde prijs per m², dan is het goedkoopste type het type "Recreatiewoning", met een gemiddelde prijs van € 5 / m², gevolgd door "Vrijstaande Woning" aan € 7 / m². Het duurste type woning op basis van m² is "2 onder 1 kap" met een prijs van € 13 / m² en daarna "Vrijstaande Woning" met een prijs van zo’n € 7 / m².

Data grafiek
Gemiddelde prijs mei
Gemiddelde prijs per m² mei
Aantallen gebruikte woningen in Medemblik
Aantallen gebruikte woningen in Noord Holland
€ 1.336
€ 9,91
46
54.990
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen