Prijs voor huurwoningen in Marum (Groningen)

De huurprijzen van woningen in Marum, in de provincie Groningen, zijn aanzienlijk gestegen in de voorbije maanden. Er valt een grote prijsstijging te zien van de huurprijzen in deze buurt.

€ 722,5
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 11,26
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Marum is aanzienlijk gestegen in de voorbije 6 maanden. In April bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 9,2. In de volgende maand (Mei) valt er een grote stijging te zien in deze prijs, gaande tot € 11,05 por m². In de 2 volgende maanden (Juni, Juli) is de prijs per m² gestegen, gaande van zo’n € 10,12 naar € 10,76 per m², meer bepaald met zo’n 106 %. In de voorbije 2 maanden is de prijs sterk gestegen, zo’n 124 % in vergelijking met het gemiddelde van de 4 laaatste maanden. Dit wordt afgeleid uit de vergelijking tussen de gemiddelde prijs van de eerste vier maanden (€ 10,44 per m²), en die van de laatste twee maanden, Augustus en September (€ 12,9 per m²).

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Marum (stad) zijn gedaald in de voorbije 6 maanden. De gemiddelde prijs in de maand Aprilbedraagt € 800. In Mei kunnen we een lichte daling vaststellen tot € 724. In de 2 volgende maanden is de gemiddelde prijs nauwelijks veranderd in vergelijking met de 2 voorgaande maanden, gaande van€ 762 tot € 726. In de 2 laatste maanden is de prijs gedaald in vergelijking met alle voorgaande gemiddelden, meer exact met 91 %, dalende van € 744 tot € 679,5 in Augustus en September.

Gemiddelde prijs per kamers

In de grafiek van de gemiddelde prijs op basis van het aantal kamers kan men zien hoe de woning met de hogere huurprijs diegene is met 1 kamer, meer bepaald zo’n 10 % duurder dan het gemiddelde van de woningen in Marum, dat zo’n € 771 bedraagt. De woningen met de duurste huurprijzen, als we kijken naar het aantal kamers zijn die met 1 kamer, zo´n 10 % duurder dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

Wat beftreft de gemiddelde prijs op basis van het type woning in Marum, is het type "" waarvan de prijs € 771 bedraagt, zo’n 10 % duurder dan het gemiddelde (€ 698) in die buurt.

Data grafiek
Gemiddelde prijs september
Gemiddelde prijs per m² september
Aantallen gebruikte woningen in Marum
Aantallen gebruikte woningen in Groningen
€ 698
€ 12,97
132
18.182
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen