Prijs voor huurwoningen in Margraten (Limburg)

De huurprijzen van woningen in Margraten, in de provincie Limburg, zijn aanzienlijk gedaald in de voorbije maanden. We kunnen spreken worden over een sterke prijsdaling van de huurprijzen in deze buurt.

€ 1.002,17
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 15,98
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Margraten is aanzienlijk gedaald in de voorbije 6 maanden. In Oktober bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 21,04. In de volgende maand valt er een daling te zien in deze prijs, gaande tot € 18,74 por m². In de 2 volgende maanden is de huurprijs per m² sterk gedaald in vergelijking met de twee eerste maanden, meer bepaald met zo’n 77. In de 2 voorbije maanden kan men zien hoe de prijs sterk gedaald is in vergelijking met de laatste vier maanden, meer bepaald met zo’n 73 %, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden,€ 17,56, en die van de laatste twee maanden Februari en Maart, € 12,83 per m².

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Margraten (stad) zijn gestegen in de voorbije 6 maanden. In de eerste maand, Oktober,bedraagt de gemiddelde prijs € 925. In November blijft die prijs hangen rond € 883. In de 2 volgende maanden (December, Januari)is de prijs aanzienlijk gestegen, van een gemiddelde van € 904 in de twee eerste maanden tot € 1.069, meer bepaald een prijsstijging van 118 %. In de 2 voorbije maanden is de prijs nauwelijks veranderd in vergelijking met alle voorgaande gemiddelden, gaande van een gemiddelde van € 986,5 tot een gemiddelde van € 1.033,5 tussen Februari en Maart.

Gemiddelde prijs per kamers

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs en het aantal kamers toont aan hoe de woningen met 1 kamer het minst goedkoop zijn, meer bepaald zo’n 16 % minder goedkoop dan het gemiddelde in Margraten van zo’n € 966. De volgende woningen in deze ranking zijn die met 2 met een gemiddelde prijs van € 1.338. De woningen met de gemiddeld hoogste prijs zijn die woningen die 2 kamers hebben, zo´n 39 % duurder dan het gemiddelde, en de hierna duurdere woningen hebben 1 kamer, met een prijs van zo´n € 1.120.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 1 kamer zo’n 30 % duurder dan het gemiddelde (€ 15 / m²) in Margraten. De woningen met de duurste prijzen, als we kijken naar het aantal kamers / m² zijn die met 1 kamer, zo´n 30 % duurder dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

Wat beftreft de gemiddelde prijs op basis van het type woning in Margraten, is het type "" waarvan de prijs € 1.338 bedraagt, zo’n 39 % duurder dan het gemiddelde (€ 966) in die buurt.

Data grafiek
Gemiddelde prijs maart
Gemiddelde prijs per m² maart
Aantallen gebruikte woningen in Margraten
Aantallen gebruikte woningen in Limburg
€ 966
€ 11,57
72
29.888
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen