Prijs voor huurwoningen in Loosdrecht (Noord Holland)

De huurprijzen van woningen in Loosdrecht, in de provincie Noord Holland, zijn lichtjes gestegen in de voorbije maanden. Er valt een algemene prijsstijging te zien van de huurprijzen in deze buurt.

€ 1.953,17
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 23,09
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Loosdrecht is gestegen in de voorbije 6 maanden. In April bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 21,14. In de volgende maand (Mei) valt er een grote stijging te zien in deze prijs, gaande tot € 25,23 por m². In de 2 volgende maanden is de huurprijs per m² nauwelijks veranderd, gaande van zo’n € 23,18 naar € 23,02 per m². In de 2 voorbije maanden is de prijs nauwelijks veranderd in vergelijking met de laatste vier maanden, gaande van een gemiddelde van € 23,1 naar een gemiddelde in Augustus en September van € 23,06 per m².

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Loosdrecht (stad) zijn gedaald in de voorbije 6 maanden. In de eerste maand, April,bedraagt de gemiddelde prijs € 2.168. In Mei blijft die prijs hangen rond € 2.072. De 2 volgende maanden (Juni, Juli) kenmerken zich door een daling in de gemiddelde prijs, meer specifiek een daling van 86, in vergelijking met de 2 eerste maanden. In de 2 voorbije maanden is de prijs nauwelijks veranderd in vergelijking met alle voorgaande gemiddelden, gaande van een gemiddelde van € 1.974 tot een gemiddelde van € 1.911,5 tussen Augustus en September.

Gemiddelde prijs per kamers

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs en het aantal kamers toont aan hoe de woningen met 2 kamers het goedkoopste zijn, meer bepaald zo’n 40 % goedkoper dan het gemiddelde in Loosdrecht van zo’n € 2.110. De volgende woningen in deze ranking zijn die met 3 met een gemiddelde prijs van € 1.343. De woningen met de gemiddeld laagste prijs zijn die woningen die 4 kamers hebben, zo´n 14 % minder duur dan het gemiddelde, en de hierna minder dure woningen hebben 1 kamer, met een prijs van zo´n € 1.481.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 4 kamers het goedkoopst met een prijs van zo’n € 2 / m², het gemiddelde zijnde € 21,21 / m² in Loosdrecht. De woningen met de gemiddeld duurste prijzen zijn die met 1 kamer, zo´n 50 % minder goedkoop dan het gemiddelde, gevolg door de woningen met 2 kamers, met een prijs van zo’n € 11 / m².

Prijs per type woning

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs per type toont aan hoe het type"Bovenwoning" het goedkoopste is, meer bepaald zo’n 41 % goedkoper dan het gemiddelde in Loosdrecht met een prijs van € 2.110. Het volgende type minder dure woningen is "Appartement” met een gemiddelde prijs van € 1.393. Het duurste type woning komt overeen met "Villa", zo’n 94 % duurder dan het gemiddelde, gevolgd door "Woning", met een prijs van zo’n € 2.868.

Als er wordt gesproken over de gemiddelde prijs per m², dan is het goedkoopste type het type "Villa", met een gemiddelde prijs van € 7 / m², gevolgd door "Woning" aan € 8 / m². Het duurste type woning op basis van m² is "Appartement" met een prijs van € 30 / m² en daarna "Bovenwoning" met een prijs van zo’n € 10 / m².

Data grafiek
Gemiddelde prijs september
Gemiddelde prijs per m² september
Aantallen gebruikte woningen in Loosdrecht
Aantallen gebruikte woningen in Noord Holland
€ 2.110
€ 21,21
340
160.094
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen