Prijs voor huurwoningen in Laren (Noord Holland)

De huurprijzen van woningen in Laren, in de provincie Noord Holland, zijn lichtjes gedaald in de voorbije maanden. We kunnen spreken over een algemene prijsdaling van de huurprijzen in deze buurt.

€ 2.063,67
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 21,57
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Laren is gedaald in de voorbije maanden. In Juni bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 22,62. In de volgende maand, Juli, verandert deze prijs nauwelijks, zijnde zo’n € 23,08 por m². In de 2 volgende maanden is de huurprijs per m² nauwelijks veranderd, gaande van zo’n € 22,85 naar € 23,57 per m². In de 2 voorbije maanden kan men zien hoe de prijs sterk gedaald is in vergelijking met de laatste vier maanden, meer bepaald met zo’n 79 %, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden,€ 23,21, en die van de laatste twee maanden Oktober en November, € 18,29 per m².

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Laren (stad) zijn sterk gedaald in de voorbije 6 maanden. De gemiddelde prijs in de maand Junibedraagt € 2.430.In de volgende maand, Juli,is er en grote daling te zien tot € 1.863. In de 2 volgende maanden is de gemiddelde prijs nauwelijks veranderd in vergelijking met de 2 voorgaande maanden, gaande van€ 2.146,5 tot € 2.145,5. In de 2 laatste maanden is de prijs gedaald in vergelijking met alle voorgaande gemiddelden, meer exact met 88 %, dalende van € 2.146 tot € 1.899 in Oktober en November.

Gemiddelde prijs per kamers

In de grafiek van de gemiddelde prijs op basis van het aantal kamers kan men zien hoe de woning met de hogere huurprijs diegene is met 1 kamer, meer bepaald zo’n 11 % duurder dan het gemiddelde van de woningen in Laren, dat zo’n € 1.796 bedraagt. De woningen met de duurste huurprijzen, als we kijken naar het aantal kamers zijn die met 1 kamer, zo´n 11 % duurder dan het gemiddelde voordien beschreven.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 1 kamer zo’n 20 % minder duur dan het gemiddelde (€ 13 / m²) in Laren. De woningen met de minst dure prijzen, als we kijken naar het aantal kamers / m² zijn die met 1 kamer, zo´n 20 % minder duur dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

Wat betreft de gemiddelde prijs op basis van het woningtype in Laren kan men vaststellen dat het type "Vrijstaande Woning" het duurste is, met een gemiddelde prijs van € 1.796, zo’n 11 % duurder dan het gemiddelde. De duurste prijs komt overeen met het type "Vrijstaande Woning", zo’n 11 % duurder dan het gemiddelde eerder beschreven.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², is het meest betaalbare type het type "Vrijstaande Woning met een gemiddelde prijs van zo’n € 13 / m². Het minst dure type woning is "Vrijstaande Woning" met een gemiddelde prijs van zo’n € 13 / m², zijnde het type woning voor een buurt met minder economische middelen.

Data grafiek
Gemiddelde prijs november
Gemiddelde prijs per m² november
Aantallen gebruikte woningen in Laren
Aantallen gebruikte woningen in Noord Holland
€ 1.612
€ 16,19
406
94.382
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen