Prijs voor huurwoningen in Kollumerzwaag (Friesland)

De huurprijzen van woningen in Kollumerzwaag, in de provincie Friesland, zijn aanzienlijk gedaald in de voorbije maanden. We kunnen spreken worden over een sterke prijsdaling van de huurprijzen in deze buurt.

€ 775
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 4
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Kollumerzwaag is aanzienlijk gedaald in de voorbije 6 maanden. In Juli bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 9. In de volgende maand, Augustus, verandert deze prijs nauwelijks, zijnde zo’n € 9 por m². In de 2 volgende maanden is de huurprijs per m² sterk gedaald in vergelijking met de twee eerste maanden, meer bepaald met zo’n 22. In de 2 voorbije maanden kan men zien hoe de prijs sterk gedaald is in vergelijking met de laatste vier maanden, meer bepaald met zo’n 18 %, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden,€ 5,5, en die van de laatste twee maanden November en December, € 1 per m².

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Kollumerzwaag (stad) zijn sterk gedaald in de voorbije 6 maanden. In de eerste maand, Juli,bedraagt de gemiddelde prijs € 960. In Augustus blijft die prijs hangen rond € 960. In de 2 volgende maanden is de gemiddelde prijs aanzienlijk gedaald in vergelijking met de voorgaande maanden, meer bepaald met zo´n 71 %. In de 2 laatste maanden is de prijs aanzienlijk gedaald in vergelijking met het gemiddelde van de 4 voorgaande maanden, gaande van € 821,5 tot € 682, een daling van 83 %.

Gemiddelde prijs per kamers

In de grafiek van de gemiddelde prijs op basis van het aantal kamers kan men zien hoe de woning met de hogere huurprijs diegene is met 1 kamer, meer bepaald zo’n 70 % duurder dan het gemiddelde van de woningen in Kollumerzwaag, dat zo’n € 1.162 bedraagt. De woningen met de duurste huurprijzen, als we kijken naar het aantal kamers zijn die met 1 kamer, zo´n 70 % duurder dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

Wat beftreft de gemiddelde prijs op basis van het type woning in Kollumerzwaag, is het type "" waarvan de prijs € 1.162 bedraagt, zo’n 70 % duurder dan het gemiddelde (€ 682) in die buurt.

Data grafiek
Gemiddelde prijs december
Gemiddelde prijs per m² december
Aantallen gebruikte woningen in Kollumerzwaag
Aantallen gebruikte woningen in Friesland
€ 682
€ 1
52
7.638
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen