Prijs voor huurwoningen in Ijmuiden (Noord Holland)

De huurprijzen van woningen in Ijmuiden, in de provincie Noord Holland, zijn lichtjes gedaald in de voorbije maanden. We kunnen spreken over een algemene prijsdaling van de huurprijzen in deze buurt.

€ 1.299,83
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 14,17
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Ijmuiden is gedaald in de voorbije maanden. In April bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 16,01. In de volgende maand valt er een daling te zien in deze prijs, gaande tot € 14,72 por m². De 2 volgende maanden (Juni, Juli) kenmerken zich door een daling van zo’n 91 in de gemiddelde huurprijs per m² in vergelijking met de 2 eerste maanden. In de voorbije 2 maanden is de prijs per m² gedaald in vergelijking met het gemiddelde vn de 4 laaatste maanden, meer bepaald met zo’n 90 %, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden,€ 14,64, en die van de laatste twee maanden Augustus en September, € 13,23 per m².

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Ijmuiden (stad) zijn nauwelijks veranderd in de voorbije bestudeerde maanden. In de eerste maand, April,bedraagt de gemiddelde prijs € 1.269. In Mei blijft die prijs hangen rond € 1.229. In de 2 volgende maanden (Juni, Juli)is de prijs gestegen van gemiddeld € 1.249 in de twee eerste maanden tot € 1.400,5. In de 2 laatste maanden is de prijs gedaald in vergelijking met alle voorgaande gemiddelden, meer exact met 94 %, dalende van € 1.324,75 tot € 1.250 in Augustus en September.

Gemiddelde prijs per kamers

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs en het aantal kamers toont aan hoe de woningen met 1 kamer het goedkoopste zijn, meer bepaald zo’n 40 % goedkoper dan het gemiddelde in Ijmuiden van zo’n € 1.253. De volgende woningen in deze ranking zijn die met 2 met een gemiddelde prijs van € 791. De woningen met de gemiddeld laagste prijs zijn die woningen die 2 kamers hebben, zo´n 37 % minder duur dan het gemiddelde, en de hierna minder dure woningen hebben 1 kamer, met een prijs van zo´n € 755.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 2 kamers het goedkoopst met een prijs van zo’n € 8 / m², het gemiddelde zijnde € 13 / m² in Ijmuiden. De woningen met de gemiddeld duurste prijzen zijn die met 1 kamer, zo´n 31 % minder goedkoop dan het gemiddelde, gevolg door de woningen met 2 kamers, met een prijs van zo’n € 8 / m².

Prijs per type woning

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs per type toont aan hoe het type"Appartement" het goedkoopste is, meer bepaald zo’n 37 % goedkoper dan het gemiddelde in Ijmuiden met een prijs van € 1.253. Het volgende type minder dure woningen is "Vrijstaande Woning” met een gemiddelde prijs van € 951. Het minst dure type woning komt overeen met "Benedenwoning", zo’n 17 %minder duur dan het gemiddelde, gevolgd door "Vrijstaande Woning", met een prijs van zo’n € 951.

Als er wordt gesproken over de gemiddelde prijs per m², dan is het goedkoopste type het type "Benedenwoning", met een gemiddelde prijs van € 6 / m², gevolgd door "Appartement" aan € 8 / m². Het minst dure type woning op basis van m² is "Appartement" met een prijs van € 8 / m² en daarna "Benedenwoning" met een prijs van zo’n € 6 / m².

Data grafiek
Gemiddelde prijs september
Gemiddelde prijs per m² september
Aantallen gebruikte woningen in Ijmuiden
Aantallen gebruikte woningen in Noord Holland
€ 1.253
€ 13
162
78.140
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen