Prijs voor huurwoningen in Groesbeek (Gelderland)

De huurprijzen van woningen in Groesbeek, in de provincie Gelderland, zijn aanzienlijk gestegen in de voorbije maanden. Er valt een grote prijsstijging te zien van de huurprijzen in deze buurt.

€ 1.070,33
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 11,67
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Groesbeek is aanzienlijk gestegen in de voorbije 6 maanden. In Juli bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 9,31. In de volgende maand (Augustus) valt er een grote stijging te zien in deze prijs, gaande tot € 13,1 por m². In de 2 volgende maanden (September, Oktober) is de prijs per m² aaanzienlijk gestegen, meer bepaald met zo’n 118 %. In de voorbije 2 maanden is de prijs per m² gedaald in vergelijking met het gemiddelde vn de 4 laaatste maanden, meer bepaald met zo’n 86 %, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden,€ 12,23, en die van de laatste twee maanden November en December, € 10,54 per m².

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Groesbeek (stad) zijn nauwelijks veranderd in de voorbije bestudeerde maanden. In de eerste maand, Juli,bedraagt de gemiddelde prijs € 1.061. In Augustus blijft die prijs hangen rond € 1.101. In de 2 volgende maanden is de gemiddelde prijs nauwelijks veranderd in vergelijking met de 2 voorgaande maanden, gaande van€ 1.081 tot € 1.098. In de 2 laatste maanden is de prijs gedaald in vergelijking met alle voorgaande gemiddelden, meer exact met 95 %, dalende van € 1.089,5 tot € 1.032 in November en December.

Gemiddelde prijs per kamers

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs en het aantal kamers toont aan hoe de woningen met 1 kamer het goedkoopste zijn, meer bepaald zo’n 49 % goedkoper dan het gemiddelde in Groesbeek van zo’n € 1.067. De volgende woningen in deze ranking zijn die met 2 met een gemiddelde prijs van € 793. De woningen met de gemiddeld hoogste prijs zijn die woningen die 3 kamers hebben, zo´n 2 % duurder dan het gemiddelde, en de hierna duurdere woningen hebben 4 kamers, met een prijs van zo´n € 998.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 3 kamers het goedkoopst met een prijs van zo’n € 3 / m², het gemiddelde zijnde € 10,91 / m² in Groesbeek. De woningen met de gemiddeld duurste prijzen zijn die met 1 kamer, zo´n 19 % minder goedkoop dan het gemiddelde, gevolg door de woningen met 2 kamers, met een prijs van zo’n € 5 / m².

Prijs per type woning

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs per type toont aan hoe het type"Appartement" het goedkoopste is, meer bepaald zo’n 21 % goedkoper dan het gemiddelde in Groesbeek met een prijs van € 1.067. Het volgende type minder dure woningen is "” met een gemiddelde prijs van € 1.079. Het duurste type woning komt overeen met "", zo’n 1 % duurder dan het gemiddelde, gevolgd door "Appartement", met een prijs van zo’n € 845.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², is het meest betaalbare type het type "Appartement met een gemiddelde prijs van zo’n € 5 / m². Het minst dure type woning is "Appartement" met een gemiddelde prijs van zo’n € 5 / m², zijnde het type woning voor een buurt met minder economische middelen.

Data grafiek
Gemiddelde prijs december
Gemiddelde prijs per m² december
Aantallen gebruikte woningen in Groesbeek
Aantallen gebruikte woningen in Gelderland
€ 1.067
€ 10,91
368
35.868
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen