Prijs voor huurwoningen in Geervliet (Zuid Holland)

De huurprijzen van woningen in Geervliet, in de provincie Zuid Holland, zijn aanzienlijk gedaald in de voorbije maanden. We kunnen spreken worden over een sterke prijsdaling van de huurprijzen in deze buurt.

€ 1.398,25
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 12
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Geervliet is aanzienlijk gedaald in de voorbije 6 maanden. In Januari bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 14. In de volgende maand, Februari, valt er een grote daling te zien in deze prijs, gaande tot € 8 por m². In de 2 volgende maanden is de huurprijs per m² sterk gedaald in vergelijking met de twee eerste maanden, meer bepaald met zo’n 73. In de 2 voorbije maanden kan men zien hoe de prijs sterk gedaald is in vergelijking met de laatste vier maanden, meer bepaald met zo’n 53 %, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden,€ 9,5, en die van de laatste twee maanden Mei en Juni, € 5 per m².

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Geervliet (stad) zijn sterk gedaald in de voorbije 6 maanden. In Januaribedraagt de huurprijs€ 1.242. Deze prijs loopt op in Februari tot € 1.346. In de 2 volgende maanden is de gemiddelde prijs aanzienlijk gedaald in vergelijking met de voorgaande maanden, meer bepaald met zo´n 60 %. In de 2 laatste maanden is de prijs aanzienlijk gedaald in vergelijking met het gemiddelde van de 4 voorgaande maanden, gaande van € 1.038,25 tot € 720, een daling van 69 %.

Gemiddelde prijs per kamers

In de grafiek van de gemiddelde prijs op basis van het aantal kamers kan men zien hoe de woning met de laagste huurprijs diegene is met 1 kamer, meer bepaald zo’n 15 % minder duur dan het gemiddelde van de woningen in Geervliet, dat zo’n € 1.220 bedraagt. De woningen met de minst dure huurprijzen, als we kijken naar het aantal kamers zijn die met 1 kamer, zo´n 15 % goedkoper dan het gemiddelde voordien beschreven.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 1 kamer zo’n 70 % minder duur dan het gemiddelde (€ 3 / m²) in Geervliet. De woningen met de minst dure prijzen, als we kijken naar het aantal kamers / m² zijn die met 1 kamer, zo´n 70 % minder duur dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs per type toont aan hoe het type"Eengezinswoning" het goedkoopste is, meer bepaald zo’n 15 % goedkoper dan het gemiddelde in Geervliet met een prijs van € 1.440. Het volgende type minder dure woningen is "Geschakelde Woning” met een gemiddelde prijs van € 1.543. Het duurste type woning komt overeen met "Geschakelde Woning", zo’n 7 % duurder dan het gemiddelde, gevolgd door "Eengezinswoning", met een prijs van zo’n € 1.220.

Als er wordt gesproken over de gemiddelde prijs per m², dan is het goedkoopste type het type "Eengezinswoning", met een gemiddelde prijs van € 3 / m², gevolgd door "Geschakelde Woning" aan € 5 / m². Het minst dure type woning op basis van m² is "Geschakelde Woning" met een prijs van € 5 / m² en daarna "Eengezinswoning" met een prijs van zo’n € 3 / m².

Data grafiek
Gemiddelde prijs juni
Gemiddelde prijs per m² juni
Aantallen gebruikte woningen in Geervliet
Aantallen gebruikte woningen in Zuid Holland
€ 1.440
€ 10
16
160.392
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen