Prijs voor huurwoningen in Enter (Overijssel)

De huurprijzen van woningen in Enter, in de provincie Overijssel, zijn aanzienlijk gedaald in de voorbije maanden. We kunnen spreken worden over een sterke prijsdaling van de huurprijzen in deze buurt.

€ 999,5
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 8
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Enter is aanzienlijk gedaald in de voorbije 6 maanden. In Mei bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 10. In de volgende maand, Juni, valt er een grote daling te zien in deze prijs, gaande tot € 7,93 por m². De 2 volgende maanden (Juli, Augustus) kenmerken zich door een daling van zo’n 89 in de gemiddelde huurprijs per m² in vergelijking met de 2 eerste maanden. In de 2 voorbije maanden kan men zien hoe de prijs sterk gedaald is in vergelijking met de laatste vier maanden, meer bepaald met zo’n 82 %, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden,€ 8,49, en die van de laatste twee maanden September en Oktober, € 7 per m².

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Enter (stad) zijn aanzienlijk gestegen in de voorbije 6 maanden. In Meibedraagt de gemiddelde huurprijs€ 838. Er valt echter een grote prijsstijging te zien in maand Juni, oplopende tot tot € 1.247. In de 2 volgende maanden (Juli, Augustus)is de prijs aanzienlijk gestegen, van een gemiddelde van € 1.042,5 in de twee eerste maanden tot € 1.210, meer bepaald een prijsstijging van 116 %. In de 2 laatste maanden is de prijs aanzienlijk gedaald in vergelijking met het gemiddelde van de 4 voorgaande maanden, gaande van € 1.126,25 tot € 746, een daling van 66 %.

Gemiddelde prijs per kamers

In de grafiek van de gemiddelde prijs op basis van het aantal kamers kan men zien hoe de woning met de hogere huurprijs diegene is met 1 kamer, meer bepaald zo’n 17 % duurder dan het gemiddelde van de woningen in Enter, dat zo’n € 872 bedraagt. De woningen met de duurste huurprijzen, als we kijken naar het aantal kamers zijn die met 1 kamer, zo´n 17 % duurder dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

Wat beftreft de gemiddelde prijs op basis van het type woning in Enter, is het type "" waarvan de prijs € 872 bedraagt, zo’n 17 % duurder dan het gemiddelde (€ 746) in die buurt.

Data grafiek
Gemiddelde prijs oktober
Gemiddelde prijs per m² oktober
Aantallen gebruikte woningen in Enter
Aantallen gebruikte woningen in Overijssel
€ 746
€ 7
52
21.758
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen