Prijs voor huurwoningen in Eijsden (Limburg)

De huurprijzen van woningen in Eijsden, in de provincie Limburg, zijn aanzienlijk gestegen in de voorbije maanden. Er valt een grote prijsstijging te zien van de huurprijzen in deze buurt.

€ 1.113,33
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 11,52
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Eijsden is aanzienlijk gestegen in de voorbije 6 maanden. In April bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 10,23. In de volgende maand (Mei) valt er een grote stijging te zien in deze prijs, gaande tot € 13,39 por m². De 2 volgende maanden (Juni, Juli) kenmerken zich door een daling van zo’n 85 in de gemiddelde huurprijs per m² in vergelijking met de 2 eerste maanden. In de voorbije 2 maanden is de prijs sterk gestegen, zo’n 116 % in vergelijking met het gemiddelde van de 4 laaatste maanden. Dit wordt afgeleid uit de vergelijking tussen de gemiddelde prijs van de eerste vier maanden (€ 10,94 per m²), en die van de laatste twee maanden, Augustus en September (€ 12,66 per m²).

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Eijsden (stad) zijn sterk gedaald in de voorbije 6 maanden. De gemiddelde prijs in de maand Aprilbedraagt € 1.697.In de volgende maand, Mei,is er en grote daling te zien tot € 988. In de 2 volgende maanden is de gemiddelde prijs aanzienlijk gedaald in vergelijking met de voorgaande maanden, meer bepaald met zo´n 77 %. In de 2 laatste maanden is de prijs aanzienlijk gedaald in vergelijking met het gemiddelde van de 4 voorgaande maanden, gaande van € 1.187,25 tot € 965,5, een daling van 81 %.

Gemiddelde prijs per kamers

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs en het aantal kamers toont aan hoe de woningen met 2 kamers het goedkoopste zijn, meer bepaald zo’n 21 % goedkoper dan het gemiddelde in Eijsden van zo’n € 1.012. De volgende woningen in deze ranking zijn die met 4 met een gemiddelde prijs van € 916. De woningen met de gemiddeld hoogste prijs zijn die woningen die 3 kamers hebben, zo´n 5 % duurder dan het gemiddelde, en de hierna duurdere woningen hebben 1 kamer, met een prijs van zo´n € 932.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 4 kamers het goedkoopst met een prijs van zo’n € 9 / m², het gemiddelde zijnde € 12 / m² in Eijsden. De woningen met de gemiddeld duurste prijzen zijn die met 2 kamers, zo´n 58 % minder goedkoop dan het gemiddelde, gevolg door de woningen met 1 kamer, met een prijs van zo’n € 17 / m².

Prijs per type woning

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs per type toont aan hoe het type"Hoekwoning" het goedkoopste is, meer bepaald zo’n 14 % goedkoper dan het gemiddelde in Eijsden met een prijs van € 1.012. Het volgende type minder dure woningen is "Appartement” met een gemiddelde prijs van € 944. Het duurste type woning komt overeen met "", zo’n 2 % duurder dan het gemiddelde, gevolgd door "Woning", met een prijs van zo’n € 974.

Als er wordt gesproken over de gemiddelde prijs per m², dan is het goedkoopste type het type "Woning", met een gemiddelde prijs van € 8 / m², gevolgd door "Hoekwoning" aan € 9 / m². Het duurste type woning op basis van m² is "Appartement" met een prijs van € 19 / m² en daarna "Hoekwoning" met een prijs van zo’n € 9 / m².

Data grafiek
Gemiddelde prijs september
Gemiddelde prijs per m² september
Aantallen gebruikte woningen in Eijsden
Aantallen gebruikte woningen in Limburg
€ 1.012
€ 12
136
42.476
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen