Prijs voor huurwoningen in Doorn (Utrecht)

De huurprijzen van woningen in Doorn, in de provincie Utrecht, zijn lichtjes gestegen in de voorbije maanden. Er valt een algemene prijsstijging te zien van de huurprijzen in deze buurt.

€ 1.037,5
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 15,5
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Doorn is gestegen in de voorbije 6 maanden. In Juni bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 14,17. In de volgende maand, Juli, valt er een stijging te zien in deze prijs, gaande tot € 15,1 por m². In de 2 volgende maanden (Augustus, September) is de prijs per m² gestegen, gaande van zo’n € 14,64 naar € 16,33 per m², meer bepaald met zo’n 112 %. In de 2 voorbije maanden is de prijs nauwelijks veranderd in vergelijking met de laatste vier maanden, gaande van een gemiddelde van € 15,48 naar een gemiddelde in Oktober en November van € 15,55 per m².

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Doorn (stad) zijn aanzienlijk gestegen in de voorbije 6 maanden. In de eerste maand, Juni,bedraagt de gemiddelde prijs € 908. In Juli blijft die prijs hangen rond € 891. In de 2 volgende maanden (Augustus, September)is de prijs aanzienlijk gestegen, van een gemiddelde van € 899,5 in de twee eerste maanden tot € 1.141, meer bepaald een prijsstijging van 127 %. De gemiddelde prijs is gestegen met zo´n 105 % in de laatste 2 maanden, berekend op basis van het gemiddelde van de 4 eerste maanden (€ 1.020,25)en de 2 laatste, Oktober y November (€ 1.072).

Gemiddelde prijs per kamers

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs en het aantal kamers toont aan hoe de woningen met 1 kamer het goedkoopste zijn, meer bepaald zo’n 62 % goedkoper dan het gemiddelde in Doorn van zo’n € 1.254. De volgende woningen in deze ranking zijn die met 2 met een gemiddelde prijs van € 775. De woningen met de gemiddeld laagste prijs zijn die woningen die 4 kamers hebben, zo´n 8 % minder duur dan het gemiddelde, en de hierna minder dure woningen hebben 3 kamers, met een prijs van zo´n € 1.123.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 4 kamers het goedkoopst met een prijs van zo’n € 4 / m², het gemiddelde zijnde € 16,85 / m² in Doorn. De woningen met de gemiddeld duurste prijzen zijn die met 1 kamer, zo´n 13 % minder goedkoop dan het gemiddelde, gevolg door de woningen met 2 kamers, met een prijs van zo’n € 15 / m².

Prijs per type woning

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs per type toont aan hoe het type"Vrijstaande Woning" het goedkoopste is, meer bepaald zo’n 8 % goedkoper dan het gemiddelde in Doorn met een prijs van € 1.254. Het volgende type minder dure woningen is "Eengezinswoning” met een gemiddelde prijs van € 1.442. Het duurste type woning komt overeen met "Eengezinswoning", zo’n 15 % duurder dan het gemiddelde, gevolgd door "Vrijstaande Woning", met een prijs van zo’n € 1.152.

Als er wordt gesproken over de gemiddelde prijs per m², dan is het goedkoopste type het type "Vrijstaande Woning", met een gemiddelde prijs van € 4 / m², gevolgd door "Eengezinswoning" aan € 6 / m². Het minst dure type woning op basis van m² is "Eengezinswoning" met een prijs van € 6 / m² en daarna "Vrijstaande Woning" met een prijs van zo’n € 4 / m².

Data grafiek
Gemiddelde prijs november
Gemiddelde prijs per m² november
Aantallen gebruikte woningen in Doorn
Aantallen gebruikte woningen in Utrecht
€ 1.254
€ 16,85
328
29.344
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen