Prijs voor huurwoningen in Doorn (Utrecht)

De huurprijzen van woningen in Doorn, in de provincie Utrecht, zijn nauwelijks veranderd in de voorbije maanden. Er valt een stagnatie te zien in de huurprijzen in deze buurt.

€ 1.050,2
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 15,76
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Doorn is nauwelijks veranderd in de voorbije 6 maanden. In Januari bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 12,75. In de volgende maand, Februari, valt er een stijging te zien in deze prijs, gaande tot € 14,25 por m². De 2 volgende maanden (Maart, April) kenmerken zich door een daling van zo’n 87 in de gemiddelde huurprijs per m² in vergelijking met de 2 eerste maanden. In de voorbije 2 maanden is de prijs per m² gestegen met zo’n 112 % in vergelijking met het gemiddelde van de 4 laaatste maanden, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden (€ 12,61 per m²), en die van de laatste twee maanden, Mei en Juni (€ 14,17 per m²).

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Doorn (stad) zijn sterk gedaald in de voorbije 6 maanden. In Januaribedraagt de huurprijs€ 1.170. Deze prijs loopt op in Februari tot € 1.256. In de 2 volgende maanden is de gemiddelde prijs aanzienlijk gedaald in vergelijking met de voorgaande maanden, meer bepaald met zo´n 42 %. De gemiddelde prijs is gestegen met zo´n 106 % in de laatste 2 maanden, berekend op basis van het gemiddelde van de 4 eerste maanden (€ 858,75)en de 2 laatste, Mei y Juni (€ 908).

Gemiddelde prijs per kamers

In de grafiek van de gemiddelde prijs op basis van het aantal kamers kan men zien hoe de woning met de hogere huurprijs diegene is met 1 kamer, meer bepaald zo’n 28 % duurder dan het gemiddelde van de woningen in Doorn, dat zo’n € 1.162 bedraagt. De woningen met de duurste huurprijzen, als we kijken naar het aantal kamers zijn die met 1 kamer, zo´n 28 % duurder dan het gemiddelde voordien beschreven.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 1 kamer zo’n 36 % minder duur dan het gemiddelde (€ 9 / m²) in Doorn. De woningen met de minst dure prijzen, als we kijken naar het aantal kamers / m² zijn die met 1 kamer, zo´n 36 % minder duur dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs per type toont aan hoe het type"Vrijstaande Woning" het minst goedkope is, meer bepaald zo’n 28 % minder goedkoop dan het gemiddelde in Doorn met een prijs van € 908. Het volgende type duurdere woningen is "Eengezinswoning” met een gemiddelde prijs van € 1.452. Het duurste type woning komt overeen met "Eengezinswoning", zo’n 60 % duurder dan het gemiddelde, gevolgd door "Vrijstaande Woning", met een prijs van zo’n € 1.162.

Als er wordt gesproken over de gemiddelde prijs per m², dan is het goedkoopste type het type "Vrijstaande Woning", met een gemiddelde prijs van € 9 / m², gevolgd door "Eengezinswoning" aan € 11 / m². Het minst dure type woning op basis van m² is "Eengezinswoning" met een prijs van € 11 / m² en daarna "Vrijstaande Woning" met een prijs van zo’n € 9 / m².

Data grafiek
Gemiddelde prijs juni
Gemiddelde prijs per m² juni
Aantallen gebruikte woningen in Doorn
Aantallen gebruikte woningen in Utrecht
€ 908
€ 14,17
56
17.594
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen