Prijs voor huurwoningen in Doetinchem (Gelderland)

De huurprijzen van woningen in Doetinchem, in de provincie Gelderland, zijn aanzienlijk gedaald in de voorbije maanden. We kunnen spreken worden over een sterke prijsdaling van de huurprijzen in deze buurt.

€ 800,6
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 8,91
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Doetinchem is aanzienlijk gedaald in de voorbije 6 maanden. In November bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 9,09. In de volgende maand, December, verandert deze prijs nauwelijks, zijnde zo’n € 9,44 por m². De 2 volgende maanden (Januari, Februari) kenmerken zich door een daling van zo’n 91 in de gemiddelde huurprijs per m² in vergelijking met de 2 eerste maanden. In de 2 voorbije maanden kan men zien hoe de prijs sterk gedaald is in vergelijking met de laatste vier maanden, meer bepaald met zo’n 52 %, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden,€ 8,83, en die van de laatste twee maanden Maart en April, € 4,61 per m².

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Doetinchem (stad) zijn sterk gedaald in de voorbije 6 maanden. In de eerste maand, November,bedraagt de gemiddelde prijs € 799. In December blijft die prijs hangen rond € 796. In de 2 volgende maanden is de gemiddelde prijs nauwelijks veranderd in vergelijking met de 2 voorgaande maanden, gaande van€ 797,5 tot € 812,5. In de 2 laatste maanden is de prijs aanzienlijk gedaald in vergelijking met het gemiddelde van de 4 voorgaande maanden, gaande van € 805 tot € 391,5, een daling van 49 %.

Gemiddelde prijs per kamers

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs en het aantal kamers toont aan hoe de woningen met 1 kamer het minst goedkoop zijn, meer bepaald zo’n 2 % minder goedkoop dan het gemiddelde in Doetinchem van zo’n € 783. De volgende woningen in deze ranking zijn die met 2 met een gemiddelde prijs van € 835. De woningen met de gemiddeld hoogste prijs zijn die woningen die 2 kamers hebben, zo´n 7 % duurder dan het gemiddelde, en de hierna duurdere woningen hebben 1 kamer, met een prijs van zo´n € 797.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 2 kamers het goedkoopst met een prijs van zo’n € 7 / m², het gemiddelde zijnde € 9,23 / m² in Doetinchem. De woningen met de minst dure prijzen zijn die met 1 kamer, zo´n 2 % goedkoper dan het gemiddelde, gevolg door de woningen met 2 kamers, met een prijs van zo’n € 7 / m².

Prijs per type woning

Wat betreft de gemiddelde prijs op basis van het woningtype in Doetinchem kan men vaststellen dat het type "Appartement" het duurste is, met een gemiddelde prijs van € 835, zo’n 7 % duurder dan het gemiddelde. De duurste prijs komt overeen met het type "Appartement", zo’n 7 % duurder dan het gemiddelde eerder beschreven.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², is het meest betaalbare type het type "Appartement met een gemiddelde prijs van zo’n € 7 / m². Het minst dure type woning is "Appartement" met een gemiddelde prijs van zo’n € 7 / m², zijnde het type woning voor een buurt met minder economische middelen.

Data grafiek
Gemiddelde prijs april
Gemiddelde prijs per m² april
Aantallen gebruikte woningen in Doetinchem
Aantallen gebruikte woningen in Gelderland
€ 783
€ 9,23
200
21.808
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen