Prijs voor huurwoningen in Doetinchem (Gelderland)

De huurprijzen van woningen in Doetinchem, in de provincie Gelderland, zijn aanzienlijk gestegen in de voorbije maanden. Er valt een grote prijsstijging te zien van de huurprijzen in deze buurt.

€ 793
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 9,52
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Doetinchem is aanzienlijk gestegen in de voorbije 6 maanden. In Maart bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n . In de volgende maand (April) valt er een grote stijging te zien in deze prijs, gaande tot € 9,23 por m². In de 2 volgende maanden (Mei, Juni) is de prijs per m² aaanzienlijk gestegen, meer bepaald met zo’n 226 %. In de voorbije 2 maanden is de prijs sterk gestegen, zo’n 116 % in vergelijking met het gemiddelde van de 4 laaatste maanden. Dit wordt afgeleid uit de vergelijking tussen de gemiddelde prijs van de eerste vier maanden (€ 7,53 per m²), en die van de laatste twee maanden, Juli en Augustus (€ 8,73 per m²).

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Doetinchem (stad) zijn aanzienlijk gestegen in de voorbije 6 maanden. In Maartbedraagt de gemiddelde huurprijs. Er valt echter een grote prijsstijging te zien in maand April, oplopende tot tot € 783. In de 2 volgende maanden (Mei, Juni)is de prijs aanzienlijk gestegen, van een gemiddelde van € 391,5 in de twee eerste maanden tot € 777,5, meer bepaald een prijsstijging van 199 %. De gemiddelde prijs is sterk gestegen (zo´n 139 %) in de 2 voorbije maanden, met een gemiddelde van € 584,5 in de laatste 4 maanden en € 813,5 in de laatste 2 maanden, ! MES1! y Augustus.

Gemiddelde prijs per kamers

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs en het aantal kamers toont aan hoe de woningen met 1 kamer het goedkoopste zijn, meer bepaald zo’n 47 % goedkoper dan het gemiddelde in Doetinchem van zo’n € 790. De volgende woningen in deze ranking zijn die met 2 met een gemiddelde prijs van € 831. De woningen met de gemiddeld hoogste prijs zijn die woningen die 2 kamers hebben, zo´n 5 % duurder dan het gemiddelde, en de hierna duurdere woningen hebben 1 kamer, met een prijs van zo´n € 415.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 2 kamers het goedkoopst met een prijs van zo’n € 3 / m², het gemiddelde zijnde € 9,17 / m² in Doetinchem. De woningen met de gemiddeld duurste prijzen zijn die met 1 kamer, zo´n 127 % minder goedkoop dan het gemiddelde, gevolg door de woningen met 2 kamers, met een prijs van zo’n € 3 / m².

Prijs per type woning

Wat betreft de gemiddelde prijs op basis van het woningtype in Doetinchem kan men vaststellen dat het type "Appartement" het duurste is, met een gemiddelde prijs van € 831, zo’n 5 % duurder dan het gemiddelde. De duurste prijs komt overeen met het type "Appartement", zo’n 5 % duurder dan het gemiddelde eerder beschreven.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², is het meest betaalbare type het type "Appartement met een gemiddelde prijs van zo’n € 3 / m². Het minst dure type woning is "Appartement" met een gemiddelde prijs van zo’n € 3 / m², zijnde het type woning voor een buurt met minder economische middelen.

Data grafiek
Gemiddelde prijs augustus
Gemiddelde prijs per m² augustus
Aantallen gebruikte woningen in Doetinchem
Aantallen gebruikte woningen in Gelderland
€ 790
€ 9,17
212
23.452
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen