Prijs voor huurwoningen in Doetinchem (Gelderland)

De huurprijzen van woningen in Doetinchem, in de provincie Gelderland, zijn lichtjes gedaald in de voorbije maanden. We kunnen spreken over een algemene prijsdaling van de huurprijzen in deze buurt.

€ 863
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 8,37
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Doetinchem is gedaald in de voorbije maanden. In April bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 8,76. In de volgende maand valt er een daling te zien in deze prijs, gaande tot € 8,26 por m². In de 2 volgende maanden is de huurprijs per m² nauwelijks veranderd, gaande van zo’n € 8,51 naar € 8,26 per m². In de 2 voorbije maanden is de prijs nauwelijks veranderd in vergelijking met de laatste vier maanden, gaande van een gemiddelde van € 8,39 naar een gemiddelde in Augustus en September van € 8,34 per m².

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Doetinchem (stad) zijn aanzienlijk gestegen in de voorbije 6 maanden. In Aprilbedraagt de gemiddelde huurprijs€ 738. Er valt echter een grote prijsstijging te zien in maand Mei, oplopende tot tot € 860. In de 2 volgende maanden (Juni, Juli)is de prijs gestegen van gemiddeld € 799 in de twee eerste maanden tot € 871,5. De gemiddelde prijs is gestegen met zo´n 110 % in de laatste 2 maanden, berekend op basis van het gemiddelde van de 4 eerste maanden (€ 835,25)en de 2 laatste, Augustus y September (€ 918,5).

Gemiddelde prijs per kamers

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs en het aantal kamers toont aan hoe de woningen met 1 kamer het goedkoopste zijn, meer bepaald zo’n 39 % goedkoper dan het gemiddelde in Doetinchem van zo’n € 909. De volgende woningen in deze ranking zijn die met 2 met een gemiddelde prijs van € 591. De woningen met de gemiddeld laagste prijs zijn die woningen die 3 kamers hebben, zo´n 15 % minder duur dan het gemiddelde, en de hierna minder dure woningen hebben 4 kamers, met een prijs van zo´n € 734.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 3 kamers het goedkoopst met een prijs van zo’n € 1 / m², het gemiddelde zijnde € 8,79 / m² in Doetinchem. De woningen met de minst dure prijzen zijn die met 1 kamer, zo´n 20 % goedkoper dan het gemiddelde, gevolg door de woningen met 4 kamers, met een prijs van zo’n € 4 / m².

Prijs per type woning

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs per type toont aan hoe het type"Appartement" het goedkoopste is, meer bepaald zo’n 28 % goedkoper dan het gemiddelde in Doetinchem met een prijs van € 909. Het volgende type minder dure woningen is "” met een gemiddelde prijs van € 833. Het minst dure type woning komt overeen met "", zo’n 8 %minder duur dan het gemiddelde, gevolgd door "Appartement", met een prijs van zo’n € 658.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², is het meest betaalbare type het type "Appartement met een gemiddelde prijs van zo’n € 1 / m². Het minst dure type woning is "Appartement" met een gemiddelde prijs van zo’n € 1 / m², zijnde het type woning voor een buurt met minder economische middelen.

Data grafiek
Gemiddelde prijs september
Gemiddelde prijs per m² september
Aantallen gebruikte woningen in Doetinchem
Aantallen gebruikte woningen in Gelderland
€ 909
€ 8,79
356
45.288
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen