Prijs voor huurwoningen in Dedemsvaart (Overijssel)

De huurprijzen van woningen in Dedemsvaart, in de provincie Overijssel, zijn aanzienlijk gestegen in de voorbije maanden. Er valt een grote prijsstijging te zien van de huurprijzen in deze buurt.

€ 852,33
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 9,35
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Dedemsvaart is aanzienlijk gestegen in de voorbije 6 maanden. In Augustus bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 7,75. In de volgende maand (September) valt er een grote stijging te zien in deze prijs, gaande tot € 9,5 por m². In de 2 volgende maanden is de huurprijs per m² nauwelijks veranderd, gaande van zo’n € 8,62 naar € 8,91 per m². In de voorbije 2 maanden is de prijs sterk gestegen, zo’n 120 % in vergelijking met het gemiddelde van de 4 laaatste maanden. Dit wordt afgeleid uit de vergelijking tussen de gemiddelde prijs van de eerste vier maanden (€ 8,77 per m²), en die van de laatste twee maanden, December en Januari (€ 10,51 per m²).

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Dedemsvaart (stad) zijn nauwelijks veranderd in de voorbije bestudeerde maanden. In de eerste maand, Augustus,bedraagt de gemiddelde prijs € 826. In September blijft die prijs hangen rond € 813. In de 2 volgende maanden (Oktober, November)is de prijs aanzienlijk gestegen, van een gemiddelde van € 819,5 in de twee eerste maanden tot € 1.005, meer bepaald een prijsstijging van 123 %. In de 2 laatste maanden is de prijs aanzienlijk gedaald in vergelijking met het gemiddelde van de 4 voorgaande maanden, gaande van € 912,25 tot € 732,5, een daling van 80 %.

Gemiddelde prijs per kamers

In de grafiek van de gemiddelde prijs op basis van het aantal kamers kan men zien hoe de woning met de hogere huurprijs diegene is met 1 kamer, meer bepaald zo’n 14 % duurder dan het gemiddelde van de woningen in Dedemsvaart, dat zo’n € 775 bedraagt. De woningen met de duurste huurprijzen, als we kijken naar het aantal kamers zijn die met 1 kamer, zo´n 14 % duurder dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

Wat beftreft de gemiddelde prijs op basis van het type woning in Dedemsvaart, is het type "" waarvan de prijs € 775 bedraagt, zo’n 14 % duurder dan het gemiddelde (€ 677) in die buurt.

Data grafiek
Gemiddelde prijs januari
Gemiddelde prijs per m² januari
Aantallen gebruikte woningen in Dedemsvaart
Aantallen gebruikte woningen in Overijssel
€ 677
€ 12,01
72
23.574
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen