Prijs voor huurwoningen in De Lier (Zuid Holland)

De huurprijzen van woningen in De Lier, in de provincie Zuid Holland, zijn aanzienlijk gedaald in de voorbije maanden. We kunnen spreken worden over een sterke prijsdaling van de huurprijzen in deze buurt.

€ 1.161,5
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 10,8
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in De Lier is aanzienlijk gedaald in de voorbije 6 maanden. In Mei bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 14. In de volgende maand valt er een daling te zien in deze prijs, gaande tot € 12,4 por m². In de 2 volgende maanden is de huurprijs per m² sterk gedaald in vergelijking met de twee eerste maanden, meer bepaald met zo’n 77. In de 2 voorbije maanden kan men zien hoe de prijs sterk gedaald is in vergelijking met de laatste vier maanden, meer bepaald met zo’n 77 %, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden,€ 11,71, en die van de laatste twee maanden September en Oktober, € 9 per m².

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in De Lier (stad) zijn gestegen in de voorbije 6 maanden. In Meibedraagt de gemiddelde huurprijs€ 1.048. Er valt echter een grote prijsstijging te zien in maand Juni, oplopende tot tot € 1.494. De 2 volgende maanden (Juli, Augustus) kenmerken zich door een daling in de gemiddelde prijs, meer specifiek een daling van 94, in vergelijking met de 2 eerste maanden. In de 2 laatste maanden is de prijs aanzienlijk gedaald in vergelijking met het gemiddelde van de 4 voorgaande maanden, gaande van € 1.231,5 tot € 1.021,5, een daling van 83 %.

Gemiddelde prijs per kamers

In de grafiek van de gemiddelde prijs op basis van het aantal kamers kan men zien hoe de woning met de laagste huurprijs diegene is met 1 kamer, meer bepaald zo’n 30 % minder duur dan het gemiddelde van de woningen in De Lier, dat zo’n € 804 bedraagt. De woningen met de minst dure huurprijzen, als we kijken naar het aantal kamers zijn die met 1 kamer, zo´n 30 % goedkoper dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

Wat beftreft de gemiddelde prijs op basis van het type woning in De Lier, is het type "" waarvan de prijs € 804 bedraagt, zo’n 30 % minder duur dan het gemiddelde (€ 1.148) in die buurt.

Data grafiek
Gemiddelde prijs oktober
Gemiddelde prijs per m² oktober
Aantallen gebruikte woningen in De Lier
Aantallen gebruikte woningen in Zuid Holland
€ 1.148
€ 12
34
175.634
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen