Prijs voor huurwoningen in Castricum (Noord Holland)

De huurprijzen van woningen in Castricum, in de provincie Noord Holland, zijn lichtjes gestegen in de voorbije maanden. Er valt een algemene prijsstijging te zien van de huurprijzen in deze buurt.

€ 1.582
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 11,02
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Castricum is gestegen in de voorbije 6 maanden. In Oktober bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 10,47. In de volgende maand (November) valt er een grote stijging te zien in deze prijs, gaande tot € 13,2 por m². In de 2 volgende maanden is de huurprijs per m² sterk gedaald in vergelijking met de twee eerste maanden, meer bepaald met zo’n 79. In de voorbije 2 maanden is de prijs per m² gestegen met zo’n 111 % in vergelijking met het gemiddelde van de 4 laaatste maanden, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden (€ 10,62 per m²), en die van de laatste twee maanden, Februari en Maart (€ 11,81 per m²).

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Castricum (stad) zijn sterk gedaald in de voorbije 6 maanden. De gemiddelde prijs in de maand Oktoberbedraagt € 2.176.In de volgende maand, November,is er en grote daling te zien tot € 1.417. In de 2 volgende maanden is de gemiddelde prijs aanzienlijk gedaald in vergelijking met de voorgaande maanden, meer bepaald met zo´n 83 %. In de 2 laatste maanden is de prijs gedaald in vergelijking met alle voorgaande gemiddelden, meer exact met 89 %, dalende van € 1.639,75 tot € 1.466,5 in Februari en Maart.

Gemiddelde prijs per kamers

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs en het aantal kamers toont aan hoe de woningen met 1 kamer het goedkoopste zijn, meer bepaald zo’n 35 % goedkoper dan het gemiddelde in Castricum van zo’n € 1.383. De volgende woningen in deze ranking zijn die met 2 met een gemiddelde prijs van € 932. De woningen met de gemiddeld hoogste prijs zijn die woningen die 4 kamers hebben, zo´n 47 % duurder dan het gemiddelde, en de hierna duurdere woningen hebben 3 kamers, met een prijs van zo´n € 1.565.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 3 kamers het goedkoopst met een prijs van zo’n € 4 / m², het gemiddelde zijnde € 9,94 / m² in Castricum. De woningen met de gemiddeld duurste prijzen zijn die met 4 kamers, zo´n 31 % minder goedkoop dan het gemiddelde, gevolg door de woningen met 1 kamer, met een prijs van zo’n € 10 / m².

Prijs per type woning

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs per type toont aan hoe het type"Appartement" het goedkoopste is, meer bepaald zo’n 10 % goedkoper dan het gemiddelde in Castricum met een prijs van € 1.383. Het volgende type minder dure woningen is "” met een gemiddelde prijs van € 1.267. Het duurste type woning komt overeen met "Woning", zo’n 22 % duurder dan het gemiddelde, gevolgd door "", met een prijs van zo’n € 1.267.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², is het meest betaalbare type het type "Appartement met een gemiddelde prijs van zo’n € 9 / m². Het minst dure type woning is "Appartement" met een gemiddelde prijs van zo’n € 9 / m², zijnde het type woning voor een buurt met minder economische middelen.

Data grafiek
Gemiddelde prijs maart
Gemiddelde prijs per m² maart
Aantallen gebruikte woningen in Castricum
Aantallen gebruikte woningen in Noord Holland
€ 1.383
€ 9,94
196
105.766
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen