Prijs voor huurwoningen in Brunssum (Limburg)

De huurprijzen van woningen in Brunssum, in de provincie Limburg, zijn lichtjes gestegen in de voorbije maanden. Er valt een algemene prijsstijging te zien van de huurprijzen in deze buurt.

€ 813,33
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 8,99
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Brunssum is gestegen in de voorbije 6 maanden. In Oktober bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 8,33. In de volgende maand, November, valt er een grote daling te zien in deze prijs, gaande tot € 7,05 por m². In de 2 volgende maanden (December, Januari) is de prijs per m² aaanzienlijk gestegen, meer bepaald met zo’n 130 %. In de 2 voorbije maanden is de prijs nauwelijks veranderd in vergelijking met de laatste vier maanden, gaande van een gemiddelde van € 8,86 naar een gemiddelde in Februari en Maart van € 9,26 per m².

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Brunssum (stad) zijn nauwelijks veranderd in de voorbije bestudeerde maanden. In de eerste maand, Oktober,bedraagt de gemiddelde prijs € 805. In November blijft die prijs hangen rond € 816. In de 2 volgende maanden is de gemiddelde prijs nauwelijks veranderd in vergelijking met de 2 voorgaande maanden, gaande van€ 810,5 tot € 801,5. In de 2 voorbije maanden is de prijs nauwelijks veranderd in vergelijking met alle voorgaande gemiddelden, gaande van een gemiddelde van € 806 tot een gemiddelde van € 828 tussen Februari en Maart.

Gemiddelde prijs per kamers

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs en het aantal kamers toont aan hoe de woningen met 1 kamer het goedkoopste zijn, meer bepaald zo’n 14 % goedkoper dan het gemiddelde in Brunssum van zo’n € 779. De volgende woningen in deze ranking zijn die met 2 met een gemiddelde prijs van € 729. De woningen met de gemiddeld hoogste prijs zijn die woningen die 3 kamers hebben, zo´n 19 % duurder dan het gemiddelde, en de hierna duurdere woningen hebben 4 kamers, met een prijs van zo´n € 826.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 4 kamers het goedkoopst met een prijs van zo’n € 1 / m², het gemiddelde zijnde € 8,48 / m² in Brunssum. De woningen met de minst dure prijzen zijn die met 1 kamer, zo´n 5 % goedkoper dan het gemiddelde, gevolg door de woningen met 3 kamers, met een prijs van zo’n € 8 / m².

Prijs per type woning

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs per type toont aan hoe het type"" het goedkoopste is, meer bepaald zo’n 28 % goedkoper dan het gemiddelde in Brunssum met een prijs van € 779. Het volgende type minder dure woningen is "Woning” met een gemiddelde prijs van € 742. Het duurste type woning komt overeen met "Appartement", zo’n 34 % duurder dan het gemiddelde, gevolgd door "Woning", met een prijs van zo’n € 742.

Als er wordt gesproken over de gemiddelde prijs per m², dan is het goedkoopste type het type "Appartement", met een gemiddelde prijs van € 3 / m², gevolgd door "Woning" aan € 5 / m². Het minst dure type woning op basis van m² is "Woning" met een prijs van € 5 / m² en daarna "Appartement" met een prijs van zo’n € 3 / m².

Data grafiek
Gemiddelde prijs maart
Gemiddelde prijs per m² maart
Aantallen gebruikte woningen in Brunssum
Aantallen gebruikte woningen in Limburg
€ 779
€ 8,48
286
25.794
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen