Prijs voor huurwoningen in Brunssum (Limburg)

De huurprijzen van woningen in Brunssum, in de provincie Limburg, zijn aanzienlijk gedaald in de voorbije maanden. We kunnen spreken worden over een sterke prijsdaling van de huurprijzen in deze buurt.

€ 730,4
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 8,9
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Brunssum is aanzienlijk gedaald in de voorbije 6 maanden. In Februari bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 8,75. In de volgende maand, Maart, valt er een grote daling te zien in deze prijs, gaande tot por m². In de 2 volgende maanden (April, Mei) is de prijs per m² aaanzienlijk gestegen, meer bepaald met zo’n 203 %. In de voorbije 2 maanden is de prijs sterk gestegen, zo’n 135 % in vergelijking met het gemiddelde van de 4 laaatste maanden. Dit wordt afgeleid uit de vergelijking tussen de gemiddelde prijs van de eerste vier maanden (€ 6,64 per m²), en die van de laatste twee maanden, Juni en Juli (€ 8,98 per m²).

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Brunssum (stad) zijn sterk gedaald in de voorbije 6 maanden. De gemiddelde prijs in de maand Februaribedraagt € 712.In de volgende maand, Maart,is er en grote daling te zien tot . In de 2 volgende maanden (April, Mei)is de prijs aanzienlijk gestegen, van een gemiddelde van € 356 in de twee eerste maanden tot € 717, meer bepaald een prijsstijging van 201 %. De gemiddelde prijs is sterk gestegen (zo´n 140 %) in de 2 voorbije maanden, met een gemiddelde van € 536,5 in de laatste 4 maanden en € 753 in de laatste 2 maanden, ! MES1! y Juli.

Gemiddelde prijs per kamers

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs en het aantal kamers toont aan hoe de woningen met 3 kamers het goedkoopste zijn, meer bepaald zo’n 1 % goedkoper dan het gemiddelde in Brunssum van zo’n € 727. De volgende woningen in deze ranking zijn die met 1 met een gemiddelde prijs van € 727. De woningen met de gemiddeld laagste prijs zijn die woningen die 1 kamer hebben, zo´n 0 % minder duur dan het gemiddelde, en de hierna minder dure woningen hebben 3 kamers, met een prijs van zo´n € 722.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 3 kamers het goedkoopst met een prijs van zo’n € 9,08 / m², het gemiddelde zijnde € 9,12 / m² in Brunssum. De woningen met de minst dure prijzen zijn die met 1 kamer, zo´n 0 % goedkoper dan het gemiddelde, gevolg door de woningen met 3 kamers, met een prijs van zo’n € 9,08 / m².

Prijs per type woning

Wat betreft de gemiddelde prijs op basis van het woningtype in Brunssum kan men vaststellen dat het type "Eengezinswoning" het goedkoopste is, met een gemiddelde prijs van € 727, zo’n 0 % goedkoper dan het gemiddelde. De minst dure prijs komt overeen met het type "Eengezinswoning", zo’n 0 % minder duur dan het gemiddelde eerder beschreven.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², is het meest betaalbare type het type "Eengezinswoning met een gemiddelde prijs van zo’n € 9,12 / m². Het minst dure type woning is "Eengezinswoning" met een gemiddelde prijs van zo’n € 9,12 / m², zijnde het type woning voor een buurt met minder economische middelen.

Data grafiek
Gemiddelde prijs juli
Gemiddelde prijs per m² juli
Aantallen gebruikte woningen in Brunssum
Aantallen gebruikte woningen in Limburg
€ 727
€ 9,12
292
25.440
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen