Prijs voor huurwoningen in Brunssum (Limburg)

De huurprijzen van woningen in Brunssum, in de provincie Limburg, zijn lichtjes gestegen in de voorbije maanden. Er valt een algemene prijsstijging te zien van de huurprijzen in deze buurt.

€ 785,5
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 9,74
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Brunssum is gestegen in de voorbije 6 maanden. In Juni bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 8,84. In de volgende maand, Juli, verandert deze prijs nauwelijks, zijnde zo’n € 9,12 por m². In de 2 volgende maanden (Augustus, September) is de prijs per m² gestegen, gaande van zo’n € 8,98 naar € 9,89 per m², meer bepaald met zo’n 110 %. In de voorbije 2 maanden is de prijs per m² gestegen met zo’n 110 % in vergelijking met het gemiddelde van de 4 laaatste maanden, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden (€ 9,43 per m²), en die van de laatste twee maanden, Oktober en November (€ 10,35 per m²).

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Brunssum (stad) zijn nauwelijks veranderd in de voorbije bestudeerde maanden. De gemiddelde prijs in de maand Junibedraagt € 779. In Juli kunnen we een lichte daling vaststellen tot € 727. In de 2 volgende maanden (Augustus, September)is de prijs gestegen van gemiddeld € 753 in de twee eerste maanden tot € 861,5. In de 2 laatste maanden is de prijs gedaald in vergelijking met alle voorgaande gemiddelden, meer exact met 92 %, dalende van € 807,25 tot € 742 in Oktober en November.

Gemiddelde prijs per kamers

In de grafiek van de gemiddelde prijs op basis van het aantal kamers kan men zien hoe de woning met de laagste huurprijs diegene is met 1 kamer, meer bepaald zo’n 0 % minder duur dan het gemiddelde van de woningen in Brunssum, dat zo’n € 744 bedraagt. De woningen met de minst dure huurprijzen, als we kijken naar het aantal kamers zijn die met 1 kamer, zo´n 0 % goedkoper dan het gemiddelde voordien beschreven.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 1 kamer zo’n 0 % minder duur dan het gemiddelde (€ 9,83 / m²) in Brunssum. De woningen met de minst dure prijzen, als we kijken naar het aantal kamers / m² zijn die met 1 kamer, zo´n 0 % minder duur dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs per type toont aan hoe het type"Hoekwoning" het goedkoopste is, meer bepaald zo’n 8 % goedkoper dan het gemiddelde in Brunssum met een prijs van € 744. Het volgende type minder dure woningen is "Eengezinswoning” met een gemiddelde prijs van € 744. Het minst dure type woning komt overeen met "Eengezinswoning", zo’n 0 %minder duur dan het gemiddelde, gevolgd door "Hoekwoning", met een prijs van zo’n € 688.

Als er wordt gesproken over de gemiddelde prijs per m², dan is het goedkoopste type het type "Hoekwoning", met een gemiddelde prijs van € 9 / m², gevolgd door "Eengezinswoning" aan € 9,83 / m². Het minst dure type woning op basis van m² is "Eengezinswoning" met een prijs van € 9,83 / m² en daarna "Hoekwoning" met een prijs van zo’n € 9 / m².

Data grafiek
Gemiddelde prijs november
Gemiddelde prijs per m² november
Aantallen gebruikte woningen in Brunssum
Aantallen gebruikte woningen in Limburg
€ 744
€ 9,83
386
22.154
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen