Prijs voor huurwoningen in Brunssum (Limburg)

De huurprijzen van woningen in Brunssum, in de provincie Limburg, zijn aanzienlijk gedaald in de voorbije maanden. We kunnen spreken worden over een sterke prijsdaling van de huurprijzen in deze buurt.

€ 699,2
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 8,96
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Brunssum is aanzienlijk gedaald in de voorbije 6 maanden. In December bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 9,87. In de volgende maand valt er een daling te zien in deze prijs, gaande tot € 8,99 por m². In de 2 volgende maanden is de huurprijs per m² sterk gedaald in vergelijking met de twee eerste maanden, meer bepaald met zo’n 41. In de voorbije 2 maanden is de prijs sterk gestegen, zo’n 136 % in vergelijking met het gemiddelde van de 4 laaatste maanden. Dit wordt afgeleid uit de vergelijking tussen de gemiddelde prijs van de eerste vier maanden (€ 6,66 per m²), en die van de laatste twee maanden, April en Mei (€ 9,06 per m²).

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Brunssum (stad) zijn sterk gedaald in de voorbije 6 maanden. De gemiddelde prijs in de maand Decemberbedraagt € 721. In Januari kunnen we een lichte daling vaststellen tot € 681. In de 2 volgende maanden is de gemiddelde prijs aanzienlijk gedaald in vergelijking met de voorgaande maanden, meer bepaald met zo´n 49 %. De gemiddelde prijs is sterk gestegen (zo´n 134 %) in de 2 voorbije maanden, met een gemiddelde van € 523 in de laatste 4 maanden en € 702 in de laatste 2 maanden, ! MES1! y Mei.

Gemiddelde prijs per kamers

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs en het aantal kamers toont aan hoe de woningen met 1 kamer het goedkoopste zijn, meer bepaald zo’n 6 % goedkoper dan het gemiddelde in Brunssum van zo’n € 664. De volgende woningen in deze ranking zijn die met 2 met een gemiddelde prijs van € 678. De woningen met de gemiddeld hoogste prijs zijn die woningen die 2 kamers hebben, zo´n 2 % duurder dan het gemiddelde, en de hierna duurdere woningen hebben 1 kamer, met een prijs van zo´n € 627.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 2 kamers het goedkoopst met een prijs van zo’n € 6 / m², het gemiddelde zijnde € 8,68 / m² in Brunssum. De woningen met de gemiddeld duurste prijzen zijn die met 1 kamer, zo´n 50 % minder goedkoop dan het gemiddelde, gevolg door de woningen met 2 kamers, met een prijs van zo’n € 6 / m².

Prijs per type woning

Wat betreft de gemiddelde prijs op basis van het woningtype in Brunssum kan men vaststellen dat het type "Eengezinswoning" het duurste is, met een gemiddelde prijs van € 678, zo’n 2 % duurder dan het gemiddelde. De duurste prijs komt overeen met het type "Eengezinswoning", zo’n 2 % duurder dan het gemiddelde eerder beschreven.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², is het meest betaalbare type het type "Eengezinswoning met een gemiddelde prijs van zo’n € 6 / m². Het minst dure type woning is "Eengezinswoning" met een gemiddelde prijs van zo’n € 6 / m², zijnde het type woning voor een buurt met minder economische middelen.

Data grafiek
Gemiddelde prijs mei
Gemiddelde prijs per m² mei
Aantallen gebruikte woningen in Brunssum
Aantallen gebruikte woningen in Limburg
€ 664
€ 8,68
284
18.024
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen