Prijs voor huurwoningen in Breukelen (Utrecht)

De huurprijzen van woningen in Breukelen, in de provincie Utrecht, zijn aanzienlijk gedaald in de voorbije maanden. We kunnen spreken worden over een sterke prijsdaling van de huurprijzen in deze buurt.

€ 1.478
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 14,14
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Breukelen is aanzienlijk gedaald in de voorbije 6 maanden. In December bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 14,3. In de volgende maand, Januari, verandert deze prijs nauwelijks, zijnde zo’n € 13,76 por m². In de 2 volgende maanden is de huurprijs per m² sterk gedaald in vergelijking met de twee eerste maanden, meer bepaald met zo’n 54. In de voorbije 2 maanden is de prijs sterk gestegen, zo’n 127 % in vergelijking met het gemiddelde van de 4 laaatste maanden. Dit wordt afgeleid uit de vergelijking tussen de gemiddelde prijs van de eerste vier maanden (€ 10,82 per m²), en die van de laatste twee maanden, April en Mei (€ 13,71 per m²).

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Breukelen (stad) zijn gedaald in de voorbije 6 maanden. De gemiddelde prijs in de maand Decemberbedraagt € 1.369. In Januari kunnen we een lichte daling vaststellen tot € 1.180. In de 2 volgende maanden is de gemiddelde prijs aanzienlijk gedaald in vergelijking met de voorgaande maanden, meer bepaald met zo´n 59 %. De gemiddelde prijs is sterk gestegen (zo´n 165 %) in de 2 voorbije maanden, met een gemiddelde van € 1.013,25 in de laatste 4 maanden en € 1.668,5 in de laatste 2 maanden, ! MES1! y Mei.

Gemiddelde prijs per kamers

In de grafiek van de gemiddelde prijs op basis van het aantal kamers kan men zien hoe de woning met de laagste huurprijs diegene is met 1 kamer, meer bepaald zo’n 27 % minder duur dan het gemiddelde van de woningen in Breukelen, dat zo’n € 1.174 bedraagt. De woningen met de minst dure huurprijzen, als we kijken naar het aantal kamers zijn die met 1 kamer, zo´n 27 % goedkoper dan het gemiddelde voordien beschreven.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 1 kamer zo’n 18 % minder duur dan het gemiddelde (€ 11 / m²) in Breukelen. De woningen met de minst dure prijzen, als we kijken naar het aantal kamers / m² zijn die met 1 kamer, zo´n 18 % minder duur dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs per type toont aan hoe het type"Vrijstaande Woning" het goedkoopste is, meer bepaald zo’n 27 % goedkoper dan het gemiddelde in Breukelen met een prijs van € 1.602. Het volgende type minder dure woningen is "Hoekwoning” met een gemiddelde prijs van € 1.399. Het minst dure type woning komt overeen met "Hoekwoning", zo’n 13 %minder duur dan het gemiddelde, gevolgd door "Vrijstaande Woning", met een prijs van zo’n € 1.174.

Als er wordt gesproken over de gemiddelde prijs per m², dan is het goedkoopste type het type "Hoekwoning", met een gemiddelde prijs van € 9 / m², gevolgd door "Vrijstaande Woning" aan € 11 / m². Het minst dure type woning op basis van m² is "Vrijstaande Woning" met een prijs van € 11 / m² en daarna "Hoekwoning" met een prijs van zo’n € 9 / m².

Data grafiek
Gemiddelde prijs mei
Gemiddelde prijs per m² mei
Aantallen gebruikte woningen in Breukelen
Aantallen gebruikte woningen in Utrecht
€ 1.602
€ 13,48
130
18.228
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen