Prijs voor huurwoningen in Breda (Noord Brabant)

De huurprijzen van woningen in Breda, in de provincie Noord Brabant, zijn lichtjes gedaald in de voorbije maanden. We kunnen spreken over een algemene prijsdaling van de huurprijzen in deze buurt.

€ 1.061,17
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 15,36
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Breda is gedaald in de voorbije maanden. In Augustus bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 16,23. In de volgende maand, September, verandert deze prijs nauwelijks, zijnde zo’n € 15,73 por m². De 2 volgende maanden (Oktober, November) kenmerken zich door een daling van zo’n 94 in de gemiddelde huurprijs per m² in vergelijking met de 2 eerste maanden. In de 2 voorbije maanden is de prijs nauwelijks veranderd in vergelijking met de laatste vier maanden, gaande van een gemiddelde van € 15,54 naar een gemiddelde in December en Januari van € 14,99 per m².

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Breda (stad) zijn nauwelijks veranderd in de voorbije bestudeerde maanden. In de eerste maand, Augustus,bedraagt de gemiddelde prijs € 1.033. In September blijft die prijs hangen rond € 1.005. In de 2 volgende maanden (Oktober, November)is de prijs gestegen van gemiddeld € 1.019 in de twee eerste maanden tot € 1.132,5. In de 2 voorbije maanden is de prijs nauwelijks veranderd in vergelijking met alle voorgaande gemiddelden, gaande van een gemiddelde van € 1.075,75 tot een gemiddelde van € 1.032 tussen December en Januari.

Gemiddelde prijs per kamers

In de grafiek van de gemiddelde prijs op basis van het aantal kamers kan men zien hoe de woning met de laagste huurprijs diegene is met 1 kamer, meer bepaald zo’n 0 % minder duur dan het gemiddelde van de woningen in Breda, dat zo’n € 978 bedraagt. De woningen met de minst dure huurprijzen, als we kijken naar het aantal kamers zijn die met 1 kamer, zo´n 0 % goedkoper dan het gemiddelde voordien beschreven.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 1 kamer zo’n 0 % minder duur dan het gemiddelde (€ 14,44 / m²) in Breda. De woningen met de minst dure prijzen, als we kijken naar het aantal kamers / m² zijn die met 1 kamer, zo´n 0 % minder duur dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

Wat betreft de gemiddelde prijs op basis van het woningtype in Breda kan men vaststellen dat het type "Appartement" het goedkoopste is, met een gemiddelde prijs van € 978, zo’n 0 % goedkoper dan het gemiddelde. De minst dure prijs komt overeen met het type "Appartement", zo’n 0 % minder duur dan het gemiddelde eerder beschreven.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², is het meest betaalbare type het type "Appartement met een gemiddelde prijs van zo’n € 14,44 / m². Het minst dure type woning is "Appartement" met een gemiddelde prijs van zo’n € 14,44 / m², zijnde het type woning voor een buurt met minder economische middelen.

Data grafiek
Gemiddelde prijs januari
Gemiddelde prijs per m² januari
Aantallen gebruikte woningen in Breda
Aantallen gebruikte woningen in Noord Brabant
€ 978
€ 14,44
6.556
45.892
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen