Prijs voor huurwoningen in Blaricum (Noord Holland)

De huurprijzen van woningen in Blaricum, in de provincie Noord Holland, zijn lichtjes gedaald in de voorbije maanden. We kunnen spreken over een algemene prijsdaling van de huurprijzen in deze buurt.

€ 2.186,5
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 17,47
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Blaricum is gedaald in de voorbije maanden. In Maart bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 19,79. In de volgende maand valt er een daling te zien in deze prijs, gaande tot € 17,07 por m². De 2 volgende maanden (Mei, Juni) kenmerken zich door een daling van zo’n 89 in de gemiddelde huurprijs per m² in vergelijking met de 2 eerste maanden. In de 2 voorbije maanden is de prijs nauwelijks veranderd in vergelijking met de laatste vier maanden, gaande van een gemiddelde van € 17,41 naar een gemiddelde in Juli en Augustus van € 17,58 per m².

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Blaricum (stad) zijn sterk gedaald in de voorbije 6 maanden. De gemiddelde prijs in de maand Maartbedraagt € 4.338.In de volgende maand, April,is er en grote daling te zien tot € 1.372. In de 2 volgende maanden is de gemiddelde prijs aanzienlijk gedaald in vergelijking met de voorgaande maanden, meer bepaald met zo´n 61 %. In de 2 laatste maanden is de prijs aanzienlijk gedaald in vergelijking met het gemiddelde van de 4 voorgaande maanden, gaande van € 2.304 tot € 1.951,5, een daling van 85 %.

Gemiddelde prijs per kamers

In de grafiek van de gemiddelde prijs op basis van het aantal kamers kan men zien hoe de woning met de hogere huurprijs diegene is met 1 kamer, meer bepaald zo’n 14 % duurder dan het gemiddelde van de woningen in Blaricum, dat zo’n € 2.206 bedraagt. De woningen met de duurste huurprijzen, als we kijken naar het aantal kamers zijn die met 1 kamer, zo´n 14 % duurder dan het gemiddelde voordien beschreven.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 1 kamer zo’n 84 % minder duur dan het gemiddelde (€ 3 / m²) in Blaricum. De woningen met de minst dure prijzen, als we kijken naar het aantal kamers / m² zijn die met 1 kamer, zo´n 84 % minder duur dan het gemiddelde voordien beschreven.

Prijs per type woning

Wat betreft de gemiddelde prijs op basis van het woningtype in Blaricum kan men vaststellen dat het type "Woning" het duurste is, met een gemiddelde prijs van € 2.206, zo’n 14 % duurder dan het gemiddelde. De duurste prijs komt overeen met het type "Woning", zo’n 14 % duurder dan het gemiddelde eerder beschreven.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², is het meest betaalbare type het type "Woning met een gemiddelde prijs van zo’n € 3 / m². Het minst dure type woning is "Woning" met een gemiddelde prijs van zo’n € 3 / m², zijnde het type woning voor een buurt met minder economische middelen.

Data grafiek
Gemiddelde prijs augustus
Gemiddelde prijs per m² augustus
Aantallen gebruikte woningen in Blaricum
Aantallen gebruikte woningen in Noord Holland
€ 1.935
€ 18,54
164
161.388
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen