Prijs voor huurwoningen in Bergen (Noord Holland)

De huurprijzen van woningen in Bergen, in de provincie Noord Holland, zijn aanzienlijk gedaald in de voorbije maanden. We kunnen spreken worden over een sterke prijsdaling van de huurprijzen in deze buurt.

€ 1.826,5
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 17,26
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Bergen is aanzienlijk gedaald in de voorbije 6 maanden. In Oktober bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 21,1. In de volgende maand valt er een daling te zien in deze prijs, gaande tot € 18,05 por m². De 2 volgende maanden (December, Januari) kenmerken zich door een daling van zo’n 87 in de gemiddelde huurprijs per m² in vergelijking met de 2 eerste maanden. In de 2 voorbije maanden kan men zien hoe de prijs sterk gedaald is in vergelijking met de laatste vier maanden, meer bepaald met zo’n 84 %, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden,€ 18,26, en die van de laatste twee maanden Februari en Maart, € 15,27 per m².

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Bergen (stad) zijn aanzienlijk gestegen in de voorbije 6 maanden. In Oktoberbedraagt de huurprijs€ 1.497. Deze prijs loopt op in November tot € 1.631. In de 2 volgende maanden (December, Januari)is de prijs aanzienlijk gestegen, van een gemiddelde van € 1.564 in de twee eerste maanden tot € 2.020, meer bepaald een prijsstijging van 129 %. De gemiddelde prijs is gestegen met zo´n 106 % in de laatste 2 maanden, berekend op basis van het gemiddelde van de 4 eerste maanden (€ 1.792)en de 2 laatste, Februari y Maart (€ 1.895,5).

Gemiddelde prijs per kamers

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs en het aantal kamers toont aan hoe de woningen met 2 kamers het goedkoopste zijn, meer bepaald zo’n 36 % goedkoper dan het gemiddelde in Bergen van zo’n € 1.955. De volgende woningen in deze ranking zijn die met 1 met een gemiddelde prijs van € 1.279. De woningen met de gemiddeld hoogste prijs zijn die woningen die 4 kamers hebben, zo´n 25 % duurder dan het gemiddelde, en de hierna duurdere woningen hebben 3 kamers, met een prijs van zo´n € 2.157.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 4 kamers het goedkoopst met een prijs van zo’n € 7 / m², het gemiddelde zijnde € 14,38 / m² in Bergen. De woningen met de gemiddeld duurste prijzen zijn die met 1 kamer, zo´n 60 % minder goedkoop dan het gemiddelde, gevolg door de woningen met 2 kamers, met een prijs van zo’n € 21 / m².

Prijs per type woning

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs per type toont aan hoe het type"Appartement" het goedkoopste is, meer bepaald zo’n 46 % goedkoper dan het gemiddelde in Bergen met een prijs van € 1.955. Het volgende type minder dure woningen is "” met een gemiddelde prijs van € 1.533. Het minst dure type woning komt overeen met "Woning", zo’n 5 %minder duur dan het gemiddelde, gevolgd door "", met een prijs van zo’n € 1.533.

Als er wordt gesproken over de gemiddelde prijs per m², dan is het goedkoopste type het type "Woning", met een gemiddelde prijs van € 10 / m², gevolgd door "Appartement" aan € 24 / m². Het duurste type woning op basis van m² is "Appartement" met een prijs van € 24 / m² en daarna "Woning" met een prijs van zo’n € 10 / m².

Data grafiek
Gemiddelde prijs maart
Gemiddelde prijs per m² maart
Aantallen gebruikte woningen in Bergen
Aantallen gebruikte woningen in Noord Holland
€ 1.955
€ 14,38
162
105.766
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen