Prijs voor huurwoningen in Beek (Limburg)

De huurprijzen van woningen in Beek, in de provincie Limburg, zijn aanzienlijk gedaald in de voorbije maanden. We kunnen spreken worden over een sterke prijsdaling van de huurprijzen in deze buurt.

€ 1.235,83
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 9,56
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Beek is aanzienlijk gedaald in de voorbije 6 maanden. In Oktober bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 11,75. In de volgende maand valt er een daling te zien in deze prijs, gaande tot € 10,01 por m². De 2 volgende maanden (December, Januari) kenmerken zich door een daling van zo’n 91 in de gemiddelde huurprijs per m² in vergelijking met de 2 eerste maanden. In de 2 voorbije maanden kan men zien hoe de prijs sterk gedaald is in vergelijking met de laatste vier maanden, meer bepaald met zo’n 75 %, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden,€ 10,41, en die van de laatste twee maanden Februari en Maart, € 7,84 per m².

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Beek (stad) zijn aanzienlijk gestegen in de voorbije 6 maanden. In Oktoberbedraagt de gemiddelde huurprijs€ 871. Er valt echter een grote prijsstijging te zien in maand November, oplopende tot tot € 1.042. In de 2 volgende maanden (December, Januari)is de prijs aanzienlijk gestegen, van een gemiddelde van € 956,5 in de twee eerste maanden tot € 1.502, meer bepaald een prijsstijging van 157 %. In de 2 voorbije maanden is de prijs nauwelijks veranderd in vergelijking met alle voorgaande gemiddelden, gaande van een gemiddelde van € 1.229,25 tot een gemiddelde van € 1.249 tussen Februari en Maart.

Gemiddelde prijs per kamers

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs en het aantal kamers toont aan hoe de woningen met 3 kamers het goedkoopste zijn, meer bepaald zo’n 34 % goedkoper dan het gemiddelde in Beek van zo’n € 1.062. De volgende woningen in deze ranking zijn die met 1 met een gemiddelde prijs van € 958. De woningen met de gemiddeld hoogste prijs zijn die woningen die 2 kamers hebben, zo´n 0 % duurder dan het gemiddelde, en de hierna duurdere woningen hebben 1 kamer, met een prijs van zo´n € 958.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 2 kamers het minst goedkoop met een prijs van zo’n € 10,84 / m², het gemiddelde zijnde € 8,48 / m² in Beek. De woningen met de gemiddeld duurste prijzen zijn die met 1 kamer, zo´n 60 % minder goedkoop dan het gemiddelde, gevolg door de woningen met 2 kamers, met een prijs van zo’n € 10,84 / m².

Prijs per type woning

Wat beftreft de gemiddelde prijs op basis van het type woning in Beek, is het type "" waarvan de prijs € 697 bedraagt, zo’n 34 % minder duur dan het gemiddelde (€ 1.062) in die buurt.

Data grafiek
Gemiddelde prijs maart
Gemiddelde prijs per m² maart
Aantallen gebruikte woningen in Beek
Aantallen gebruikte woningen in Limburg
€ 1.062
€ 8,48
78
25.794
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen