Prijs voor huurwoningen in Alphen Aan Den Rijn (Zuid Holland)

De huurprijzen van woningen in Alphen Aan Den Rijn, in de provincie Zuid Holland, zijn aanzienlijk gestegen in de voorbije maanden. Er valt een grote prijsstijging te zien van de huurprijzen in deze buurt.

€ 1.009,17
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 15,18
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Alphen Aan Den Rijn is aanzienlijk gestegen in de voorbije 6 maanden. In April bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 10,82. In de volgende maand (Mei) valt er een grote stijging te zien in deze prijs, gaande tot € 14,77 por m². In de 2 volgende maanden (Juni, Juli) is de prijs per m² aaanzienlijk gestegen, meer bepaald met zo’n 132 %. In de voorbije 2 maanden is de prijs per m² gestegen met zo’n 106 % in vergelijking met het gemiddelde van de 4 laaatste maanden, afgeleid uit de vergelijking tussen de prijs van de eerste vier maanden (€ 14,86 per m²), en die van de laatste twee maanden, Augustus en September (€ 15,81 per m²).

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Alphen Aan Den Rijn (stad) zijn gedaald in de voorbije 6 maanden. De gemiddelde prijs in de maand Aprilbedraagt € 1.056. In Mei kunnen we een lichte daling vaststellen tot € 938. In de 2 volgende maanden is de gemiddelde prijs nauwelijks veranderd in vergelijking met de 2 voorgaande maanden, gaande van€ 997 tot € 1.010. In de 2 voorbije maanden is de prijs nauwelijks veranderd in vergelijking met alle voorgaande gemiddelden, gaande van een gemiddelde van € 1.003,5 tot een gemiddelde van € 1.020,5 tussen Augustus en September.

Gemiddelde prijs per kamers

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs en het aantal kamers toont aan hoe de woningen met 1 kamer het goedkoopste zijn, meer bepaald zo’n 69 % goedkoper dan het gemiddelde in Alphen Aan Den Rijn van zo’n € 913. De volgende woningen in deze ranking zijn die met 2 met een gemiddelde prijs van € 885. De woningen met de gemiddeld hoogste prijs zijn die woningen die 4 kamers hebben, zo´n 30 % duurder dan het gemiddelde, en de hierna duurdere woningen hebben 3 kamers, met een prijs van zo´n € 1.136.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 4 kamers het goedkoopst met een prijs van zo’n € 11,39 / m², het gemiddelde zijnde € 16,65 / m² in Alphen Aan Den Rijn. De woningen met de gemiddeld duurste prijzen zijn die met 2 kamers, zo´n 17 % minder goedkoop dan het gemiddelde, gevolg door de woningen met 1 kamer, met een prijs van zo’n € 18,79 / m².

Prijs per type woning

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs per type toont aan hoe het type"Appartement" het minst goedkope is, meer bepaald zo’n 3 % minder goedkoop dan het gemiddelde in Alphen Aan Den Rijn met een prijs van € 913. Het volgende type duurdere woningen is "Herenhuis” met een gemiddelde prijs van € 1.048. Het duurste type woning komt overeen met "Eengezinswoning", zo’n 45 % duurder dan het gemiddelde, gevolgd door "Woning", met een prijs van zo’n € 1.225.

Als er wordt gesproken over de gemiddelde prijs per m², dan is het goedkoopste type het type "Herenhuis", met een gemiddelde prijs van € 3 / m², gevolgd door "Hoekwoning" aan € 7 / m². Het minst dure type woning op basis van m² is "Appartement" met een prijs van € 16,27 / m² en daarna "Woning" met een prijs van zo’n € 11,63 / m².

Data grafiek
Gemiddelde prijs september
Gemiddelde prijs per m² september
Aantallen gebruikte woningen in Alphen Aan Den Rijn
Aantallen gebruikte woningen in Zuid Holland
€ 913
€ 16,65
1.656
178.174
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen