Prijs voor huurwoningen in Aalsmeer (Noord Holland)

De huurprijzen van woningen in Aalsmeer, in de provincie Noord Holland, zijn lichtjes gestegen in de voorbije maanden. Er valt een algemene prijsstijging te zien van de huurprijzen in deze buurt.

€ 1.907,17
Gemiddelde prijs laatste 6 maanden
€ 15,12
Prijs/m² laatste 6 maanden
Gemiddelde prijs per m2

De prijs per m² in Aalsmeer is gestegen in de voorbije 6 maanden. In Juli bedraagt de gemiddelde huurprijs per m² zo’n € 14,41. In de volgende maand, Augustus, valt er een stijging te zien in deze prijs, gaande tot € 16,01 por m². In de 2 volgende maanden is de huurprijs per m² nauwelijks veranderd, gaande van zo’n € 15,21 naar € 15,04 per m². In de 2 voorbije maanden is de prijs nauwelijks veranderd in vergelijking met de laatste vier maanden, gaande van een gemiddelde van € 15,12 naar een gemiddelde in November en December van € 15,12 per m².

Gemiddelde prijs

De huurprijzen in Aalsmeer (stad) zijn nauwelijks veranderd in de voorbije bestudeerde maanden. De gemiddelde prijs in de maand Julibedraagt € 1.941. In Augustus kunnen we een lichte daling vaststellen tot € 1.748. In de 2 volgende maanden is de gemiddelde prijs nauwelijks veranderd in vergelijking met de 2 voorgaande maanden, gaande van€ 1.844,5 tot € 1.793. De gemiddelde prijs is gestegen met zo´n 115 % in de laatste 2 maanden, berekend op basis van het gemiddelde van de 4 eerste maanden (€ 1.818,75)en de 2 laatste, November y December (€ 2.084).

Gemiddelde prijs per kamers

De grafiek op basis van de gemiddelde huurprijs en het aantal kamers toont aan hoe de woningen met 2 kamers het goedkoopste zijn, meer bepaald zo’n 48 % goedkoper dan het gemiddelde in Aalsmeer van zo’n € 2.270. De volgende woningen in deze ranking zijn die met 1 met een gemiddelde prijs van € 1.482. De woningen met de gemiddeld laagste prijs zijn die woningen die 4 kamers hebben, zo´n 26 % minder duur dan het gemiddelde, en de hierna minder dure woningen hebben 3 kamers, met een prijs van zo´n € 1.515.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², zijn de woningen met 4 kamers het goedkoopst met een prijs van zo’n € 5 / m², het gemiddelde zijnde € 15,51 / m² in Aalsmeer. De woningen met de gemiddeld duurste prijzen zijn die met 2 kamers, zo´n 16 % minder goedkoop dan het gemiddelde, gevolg door de woningen met 1 kamer, met een prijs van zo’n € 15 / m².

Prijs per type woning

Wat betreft de gemiddelde prijs op basis van het woningtype in Aalsmeer kan men vaststellen dat het type "Vrijstaande Woning" het goedkoopste is, met een gemiddelde prijs van € 1.684, zo’n 26 % goedkoper dan het gemiddelde. De minst dure prijs komt overeen met het type "Vrijstaande Woning", zo’n 26 % minder duur dan het gemiddelde eerder beschreven.

Wat betreft de gemiddelde prijs per m², is het meest betaalbare type het type "Vrijstaande Woning met een gemiddelde prijs van zo’n € 5 / m². Het minst dure type woning is "Vrijstaande Woning" met een gemiddelde prijs van zo’n € 5 / m², zijnde het type woning voor een buurt met minder economische middelen.

Data grafiek
Gemiddelde prijs december
Gemiddelde prijs per m² december
Aantallen gebruikte woningen in Aalsmeer
Aantallen gebruikte woningen in Noord Holland
€ 2.270
€ 15,51
334
102.442
** De data uit de grafiek met een nul waarde zijn te wijten aan het feit dat er niet genoeg data beschikbaar zijn om een betrouwbare waarde te verkrijgen